Очаква се бивши служители на Мисисипи да се признаят за виновни по държавните обвинения за расистко нападение

...
БРАНДЪН, г-ца (AP) — Шестима бивши служители на закона в
Коментари Харесай

БРАНДЪН, г-ца (AP) — Шестима бивши служители на закона в Мисисипи се очаква да се признаят за виновни по държавните обвинения в понеделник за измъчване на двама чернокожи мъже в расистка нападение, след като наскоро признаха вината си по свързано федерално дело за граждански права.

Прокурорите казват, че полицаите, които са всички бели, са си дали прякора „Отрядът на измамниците“ поради готовността им да използват прекомерна сила и да го прикрият , включително нападението, завършило с изстрел в устата на жертвата.

През януари полицаите влезли в къща без заповед и закопчали с белезници и нападнали двамата мъже с електрошокови пистолети, секс играчка и други предмети. Полицаите им се подигравали с расови обиди по време на 90-минутното изтезание. След това те измислиха прикриване, което включваше поставяне на наркотици и пистолет на един от мъжете, което можеше да го прати в затвора за години.

Очаква се полицаите да се признаят за виновни по държавни обвинения, включително нахлуване в дом , възпрепятстване на правосъдието и заговор за възпрепятстване на наказателното преследване, както и утежняващо нападение за полицая, който е натиснал спусъка.

Всеки от мъжете постигна индивидуални споразумения за признаване на вината, които включват присъди затвор от пет до 30 години, съдът записите показват. Времето, изтърпяно за държавните обвинения, ще тече едновременно с присъдите, които трябва да получат във федералния съд през ноември след пледовете си на 3 август.

Мъжете включват петима бивши заместник-шерифи на окръг Ранкин, включително Брет Макалпин, Хънтър Елуард, Крисчън Дедмън, Джефри Мидълтън и Даниел Опдайк и полицай от град Ричленд, Джошуа Хартфийлд.

Елуард призна, че е пъхнал пистолет в устата на Дженкинс и е дръпнал спусъка в „симулирана екзекуция ”, което се обърка.

След като излязоха наяве наглите актове на полицейско насилие в окръг Ранкин, някои жители посочиха полицейска култура, която според тях е дала на служителите карт бланш да злоупотребяват с властта си.

Обвиненията за граждански права последваха разследване на Асошиейтед прес, свързващо някои от полицаите с най-малко четири насилствени срещи с чернокожи мъже от 2019 г. насам, които оставиха двама убити и един с трайни наранявания. Министерството на правосъдието започна разследване за граждански права по случая през февруари.

Преградите на окръг Ранкин, населени с мнозинство бели, са една от няколкото дестинации за бели полети от столицата Джаксън, която е дом на един от най-висок процент чернокожи жители на всеки голям град в САЩ.

Офицерите предупредиха Дженкинс и Паркър да се „върнат в Джаксън или „тяхната страна“ на Перлената река“, се казва в документите.

< p>Двете жертви, Майкъл Кори Дженкинс и Еди Терел Паркър, бяха набелязани, защото бял съсед се оплака, че двама чернокожи мъже остават в дома с бяла жена, показват съдебни документи.

Паркър е бил дете приятел на собственика на къщата, Кристи Уоли. Тя беше парализирана от 15-годишна възраст и Паркър помагаше в грижите за нея.

„Той е благословия. Всеки път, когато имах нужда от него, той беше тук“, каза Уоли в интервю от февруари. „Имаше моменти, когато живеех тук сам и не знаех какво ще правя.“

Паркър и Дженкинс са напуснали Мисисипи и не са сигурни, че някога ще се върнат в състояние за продължителен период от време. Те се утешиха, че поне една част от съдебната система изглежда е работила.

„С малко борба, с много битка можете да излезете с истината“, каза Паркър ден след това бяха обявени признанията за виновни. „И истината винаги надделява над всяка лъжа или история, която измисляте.“

Дженкинс все още има затруднения да говори заради нараняванията си. Изстрелът разкъса езика му и счупи челюстта му, преди да излезе от врата му.

„Що се отнася до правосъдието, знаех, че ще го получим“, каза Дженкинс. „Но си помислих, че може би ще отнеме повече време.“

След като полицаите се признаха за виновни по федералните обвинения, Кристен Кларк, която оглавява отдела за граждански права на Министерството на правосъдието, каза, че те подклаждат недоверие в общността, е трябвало да служат. Главният прокурор на Мисисипи Лин Фич каза, че злоупотребата с власт няма да бъде толерирана.

___

Майкъл Голдбърг е член на корпуса на Associated Press/Report for America Statehouse News Initiative. Доклад за Америка е национална програма с нестопанска цел, която настанява журналисти в местните редакции, за да докладват по скрити въпроси. Следвайте го в @mikergoldberg.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР