Бранд Медия България“ стартира реализацията на европейски проект Преход на

...
Бранд Медия България“ стартира реализацията на европейски проект Преход на
Коментари Харесай

„Бранд Медия България“ изпълнява европейски проект „Преход на възможностите“

„ Бранд Медия България “ започва реализацията на европейски план „ Преход на опциите “ (Transition Opportunities – TOP).

Напоследък тематиката за справедливия преход и европейските пари, които би трябвало да го създадат равномерен, са на дневен ред в България, само че към момента се усеща неразбирането у обществото по какъв начин се случва това и какъв брой значими в реалност са политиките на Брюксел, с цел да живеем в един по-свързан, обединен и чист съюз.

Целта на TOP е точно такава – да даде публичност на приноса на политиката за доближаване на Европейски съюз, Фонда за обективен преход и Плана за възобновяване на Европа. Чрез тях се обезпечава обективен преход към неутрална във връзка с климата стопанска система на българските райони, които ще бъдат най-засегнати от трансформацията.

За мен е извънредно скъпо, че „ Бранд Медия България “ стартира плана „ Преход на опциите “ точно в този момент. В разгара на дебатите за практическото случване на прехода към климатично-неутрална стопанска система, е по-важно от всеки път обществото да има ясна и налична информация за опциите, които дава политиката на доближаване на Европейски Съюз ", споделя Асения Димитрова, началник на плана.

Посланието, което желаеме да отправим посредством европейския план TOP, е, че проблемите на хората в Европейски Съюз не се разграничават – ние всички сме част от едно семейство и дружно би трябвало да търсим способи за разрешаването им. А Европейският съюз е тук да ни оказва помощ.

За да реализираме задачите на плана, „ Бранд Медия България “ ще провежда десетки събития, на които ще бъдат разяснявани ограниченията за доближаване в Кюстендил, Перник и Стара Загора. Именно тъй като имаме вяра, че европейското ни мислене се образува въз основата на съответни образци, ще описваме за доста сполучливи планове, подкрепени с финансиране от Европейски Съюз. В специфичния ни подкаст ще гостуват специалисти на интернационално равнище, с които ще разискваме политиките на Европейски Съюз и по какъв начин те оказват помощ за възстановяване качеството ни на живот, съответно върху най-засегнатите райони. Предвидили сме и социологическо изследване за равнището на осведоменост на жителите по отношение на политиката на доближаване и опциите за преход на районно равнище, което да ни даде действителна визия какво знаем и чакаме от прехода.

Проектът ще се осъществя от 1 октомври 2023 година до 30 септември 2024 година

Вярвам, че в идната година ще допринесем доста за по-доброто схващане, че средствата за кохезия имат действително позитивно влияние върху живота ни и в този момент е моментът да ги накараме да работят за нас ", разяснява още Димитрова. 

В тази връзка, планът е естествено продължение на ежедневните старания на медийната група да бъде измежду водещите осведомителни източници по тематики, като стабилно градско и районно развиване, зелен преход и стопанска система, и ще надгради към този момент насъбрания опит на Economic.bg, Kmeta.bg и ESGnews.bg, чийто издател е „ Бранд Медия България “.

Изключително съм благополучен, че спечелихме плана и в идващите 12 месеца ще работим по тази извънредно значима, изключително за България, тематика. Приоритетите на Европейската комисия съответстват в огромна степен с публицистичната политика на медията, само че аз подсигурявам запазването на публицистичната самостоятелност в границите на интервала на европейското финансиране ", разяснява Георги Желязков, основен редактор на Economic.bg.

Съфинансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и отзиви обаче принадлежат напълно на техния(ите) автор(и) и не отразяват безусловно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската комисия. За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито Европейската комисия.

 Лого на Бранд Медия България и Европейската комисия
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР