Бръмченето на комари в спалнята е един от най-неприятните звуци,

...
Бръмченето на комари в спалнята е един от най-неприятните звуци,
Коментари Харесай

Растенията, които ще ви помагат да се отървете от комарите

Бръмченето на комари в спалнята е един от най-неприятните звуци, които може да чуете през лятото. Това, което притегля комарите, е въглеродният диоксид, както и миризмата, която излъчва тялото ни. Природата обаче има лесни и екологични решения против неприятните инсекти. Ето кои са те:

Лавандула

Уханието на лавандулата се възприема от комарите като мощно отблъскваща миризма. Засадете си в градината или в саксии на балкона и смятайте казуса с комарите за решен.

Невен

Невенът се отглежда елементарно и съдържа специфичното вещество thiophenes, което отблъсква насекомите – комари , листни въшки, трипс, б яла муха , мексикански бръмбар, гъсениции други
 Невен iStock/Getty Images
Здравец

Здравецът е освен красиво, само че и потребно растение, което отблъсква комарите и други вредители.-->

 
Розмарин


Розмаринът е по-известен като фалшификация, само че ароматът му е изключително сполучлив и против инсекти. А в случай че обичате да си палите огън, сложете вътре няколко листенца и ще си спестите досадната битка с комарите.
 комари iStock/Getty Images
Мента

Ментата има потребно приложение освен в кулинарията. Изследванията сочат, че ментовото олио може да отблъсне носителите на заразни заболявания като малария, жълта тресчица и други в продължение на 60-180 минути.

  Джоджен

Джодженът е общоизвестен натурален зложелател на комарите. Ако си сложите малко в джобовете, бъдете сигурни, че ще ги държи настрани. А в случай че насадите джоджен към дома си, сигурно ще вдървен намека, че не са добре пристигнали.

Босилек

Босилекът не е единствено идеалната фалшификация за обичаната ви италианска паста, само че също по този начин и още един натурален противник на комарите. Благодарение на острата си миризма комарите избират да стоят далеко. Ново проучване сочи, че босилекът даже е токсичен за тях.
 Босилек iStock/Getty Images
Котешка трева

Ако засадите котешка трева в градината си, освен че домашният ви любим ще бъде благополучен, само че също по този начин ще се насладите на приятна вечер на открито без нежеланата компания на комарите. Растението е към 10 пъти по-ефективно в битката против комарите спрямо разнообразни типове спрейове на химическа основа.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР