Бракониери застреляха кафява мечка в Рила. Престъплението е извършено над

...
Бракониери застреляха кафява мечка в Рила. Престъплението е извършено над
Коментари Харесай

С един изстрел в сърцето убиха страховито животно в Рила

Бракониери гръмнаха кафява мечка в Рила. Престъплението е осъществено над самоковското село Радуил. При инцидентен обход охранители на местността са се натъкнали на животното. То е младо, мъжко, на 4-5 години. Застреляно е с един изстрел в сърцето. А локалните и полицията считат, че мечката е била умъртвила от бракониери, оповестява Нова тв.

Мечката е била убита преди няколко дни в околност на 8 км от село Радуил. Предполага се, че закононарушението е дело на бракониери. „ Още на 4 юни в същия регион, на същото място, към 20:30-21:00 часа има сигнал за бракониерство”, изясни Дамян Дамянов, Изпълнителна организация по горите.

Сигналът е подаден от чиновниците на парковата защита на парк Рила. Те стопират автомобил с двама души вътре и с ловна карабина. Докато дойдат представители на управата на парка, хората бягат. Към 21:00 часа през вчерашния ден охранители на концесионера в региона усетили мощна миризма.

След броени минути намерили мъртвото животно. „ Веднага след сигнала са изпратени специалисти на мястото”, изясни Борислав Георгиев, Регионална инспекция за опазване на околната среда.

„ Отидоха към мястото да обследват, да снимат, някъде към 30 индивида бяха”, споделя кметът на селото Любомир Димитров.Огледът продължава 3 часа.

„ Огнестрелната рана е единствено една, в действителност е стреляно единствено един път. Има входно-изходна рана. Раната минава и визира сърцето. Мечката е непокътната, нито лапите, нито главата, нито самата мечка, мечката е оставена на място”, изясни Борислав Георгиев. Разследващите допускат, че след изстрела животното е съумяло да мине още няколко метра, а бракониерите са избягали.

Местните са уверени, че причинител е млад мъж от село Радуил. Животното през днешния ден бе заровено на мястото, където е било убито. По случая работи прокуратурата.

Ако причинителят бъде открит и приет за отговорен, наказването е затвор до 5 години и санкция до 20 000 лв..

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР