Бракониери застреляха диво прасе в ловното стопанство на благоевградския бизнесмен

...
Бракониери застреляха диво прасе в ловното стопанство на благоевградския бизнесмен
Коментари Харесай

Нагли бракониери разгневиха благоевградски бизнесмен

Бракониери гръмнаха диво прасе в ловното стопанство на благоевградския предприемач Йордан Йорданов-Жъчката в Рила.

В четвъртък към 18.30 часа той бил въз основата си в планината, когато чул изстрели. На момента решил да работи и с още няколко мъже почнали да търсят ловците, написа struma.bg.

„ Стрелбата пристигна откъм местността Септемврийче, при ски пистата на Картала. Видяхме светлини и тръгнахме натам, само че ни лиши време, тъй като ние бяхме от другата страна. Накрая намерихме убитото прасе, което беше разпорено. Бяха извадили червата, с цел да не замирише, и са го оставили по този начин с желанието да се върнат по-късно да вземат месото.

Обадихме се на полицията, пристигнаха чиновници от 2 РУП, които откриха виличката, в която са крили оръжието си бракониерите. Тези тарикати са употребявали челници – акумулаторни фенери за глава, и са се придвижвали като таласъми в тъмното “, описа Йордан Йорданов, който след екшъна е писал тъжба в полицията.

Бракониерите се търсят, а по случая е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 325Б, алинея 1 от Наказателен кодекс – проявена свирепост към гръбначно животно и породена гибел.

Йордан Йорданов има 15-годишна концесия за ловно стопанство „ Тъпанете “, което обгръща западните скатове на Рила над Благоевград. Неговата компания “БМВ-2000” ООД завоюва извършения в Държавната организация по горите конкурс за стопанисване и прилагане на дивеча в дивечовъдния сектор на ДГС – Благоевград през 2010 година

Бизнесменът разчита главно на себе си в битката с бракониерите, като за задачата в резервата са инсталирани голям брой охранителни камери и при всяко засичане на човек в обсега им той получава уведомление на мобилния си телефон.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР