Бракониери убиха благороден елен в Русенско. Те са заловени с

...
Бракониери убиха благороден елен в Русенско. Те са заловени с
Коментари Харесай

Бракониери убиха благороден елен в Русенско

Бракониери убиха доблестен елен в Русенско. Те са хванати с противозаконен улов от горски чиновници от Държавно ловно стопанство " Дунав " – Русе. Случаят е от вечерта на 30 декември, в землището на русенското село Просена, когато чиновници на ДЛС " Дунав " чули изстрел и се насочили в посоката, от която идва.

На място те открили двама души от ловната тайфа от село Просена, които са отстреляли четиригодишен мъжки доблестен елен без постоянно издадено позволение за лов, оповестява Българска национална телевизия.

Веднага на място е извикан полицейски екип, оръжието и трупът на животното са иззети, а нарушителите са отведени за разпит в Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Русе. По случая се води следствие.

Държавно ловно стопанство " Дунав " - Русе попада в обсега на " Северноцентрално държавно дружество ", което е известно с огромните популации на доблестен елен.

В този регион през 2021 година са отстреляни два рекордни трофея от доблестен елен, оценени с над 253 точки на международно ревю в Будапеща, Унгария.

Единият от трофеите е с внушителното тегло от 16,960 кг и е рекордьор по този индикатор за последните 30 години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР