Бракониери извадиха над 6 тона толстолоб от язовир "Камчия", съобщава

...
Бракониери извадиха над 6 тона толстолоб от язовир "Камчия", съобщава
Коментари Харесай

Нагли бракониери опразниха язовир "Камчия" и се изфукаха в мрежата, но... ВИДЕО

Бракониери извадиха над 6 тона толстолоб от язовир "Камчия ", оповестява Флагман.бг, базирайки се на жител. Те са изпратили и фрагменти на чудовищния улов, направени от самите причинители.

Във видеото се вижда голямо количество риба, разпиляно на земята, преди да бъде качено в товарен автомобил.

„ Самият нарушител е снимал клипа и се е похвалил на другари. Така стигна и до мен. Уловът е осъществен с мрежи, във видеото се виждат и туби от вода, които държат мрежите към повърхността. Това е същински филм на ужасите “, разяснява индивидът, подал сигнала.

Мрежите били специфични за този тип риба. Контролните органи към този момент са известени за закононарушението.

По информация на Флагман.бг, инспекторите от ИАРА към този момент са по петите на причинителите, имат данни за самоличността им и е въпрос на време да ги заловят. Това са бракониери, неведнъж залавяни от ИАРА на разнообразни водоеми.

Преди да бъдат задържани обаче, би трябвало първо да се откри по кое време е снимано видеото.

Най-фрапиращото е, че уловът на толстолоб в такова огромно количество не е за първи път от бракониерите. Рибарите всекидневно стават очевидци на сходни закононарушения, само че си затварят очите и мълчат.

„ Ако най-малко един от тях подаде неизвестен сигнал по време на бракониерските дейности, инспекторите ще извършат акция и ще ги задържат. Но никой от очевидците не смее да каже нищо, необяснимо за какво “, показа нашият четец, чиято идентичност ще запазим в загадка.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР