Бракът не е страшен, когато е с човек, когото познавате

...
Бракът не е страшен, когато е с човек, когото познавате
Коментари Харесай

Няколко неща, които всяка двойка трябва да направи преди брака

Бракът не е заплашителен, когато е с човек, който познавате добре. Тогава няма да се питате: „ Ами в случай че бъркам? ”, „ Това ли е верният човек за мен? ”, „ Дали нещата няма да се трансформират? ” Ако въпреки всичко ви гони параноята, ето по какъв начин можете да ревизирате здравината на връзката си. Преди да хукнете към олтара, погрижете се да сте правили дружно следното:

1. Да сте поживели дружно.

Независимо дали седмица-две или година. Колкото повече, толкоз по-реална визия за нещата, несъмнено, само че психолозите настояват, че след петия ден човек стартира да се държи естествено и не помни да се старае да бъде подобен, какъвто не е. Само и само когато живеете с някого, ще видите навиците му заран, ще разберете дали хърка или приказва насън, ще се докоснете до всекидневието му.

2. Да сте пътували дружно.

Когато човек е на път, попада в непозната среда, сблъсква се с култури разлики и непредвидени трудности. Много е значимо да видите по какъв начин ще реагира индивидът до вас в необикновена обстановка, дали ще ви бъде от помощ, дали ще се държи съответно, дали ще прояви линия от характера си, с която не бихте могли да се примирите. В последна сметка взаимният ви живот ще бъде странствуване. Не бихте желали да го споделите с човек, с който не се чувствате несъмнено, нали?

3. Да сте разискали визията си за взаимно бъдеще.

Няма по какъв начин да сте изговорили всички елементи. А не е и належащо, тъй като другояче би било прекомерно скучно. Но е значимо да сте споделили какво мислите за огромните неща – местоживеене, деца (представете си, че един от двамата не желае или не може да има деца), домашни любимци (единият да обича, а другият въобще да не се спогажда с животните), общ или обособен бюджет (не се срамувайте да говорите за финанси!), чартърен или лизинг за жилище, професионален път (особено значимо е да се обясни ролята на дамата в това отношение, с цел да не се окаже, че мъжът е патриархалният вид, който чака от брачната половинка си да бъде единствено и само майка и домакиня), домашни отговорности.

4. Да сте наясно какво разбирате под невярност.

Важно е да изясните границите на връзката си. За някои невярност е нищожен чат в интернет. За други отворената връзка е напълно в реда на нещата и надали не е по дифолт в името на разнообразния полов живот, който заздравява фамилните връзки. Ще се изненадате какъв брой разнообразни възгледи имат хората във връзка с интимния живот. Всичко това е значимо да обсъдите авансово. И още нещо – наложително е да сте правили секс. В актуалния живот това не е тематика табу, за благополучие, тъй че дали си пасвате или не в леглото, може да бъде от значително значение за продължителността на вашата връзка.

5. Да сте поговорили за някогашните си.

Без детайлности, несъмнено, в случай че някой от двамата не упорства да ги чуе. Ревността би била проблем, изключително в случай че я демонстрира единствено единият от двамата. Много е значимо да прецените до каква степен това е здравословната доза ревнивост, която приказва за усеща и обвързаност, и до каква степен минава границите на естественото и се приближава до патология, поради която индивидът до вас непрекъснато ще ви подозира, упреква и така нататък Няма нищо по-страшно от това, тъй като рано или късно подобен вид ревнивост се изражда в експанзия. Не си затваряйте очите за сходни прояви. Не си мислете, че е ужасно сантиментално и благо, че обичаният ви ревнува, когато става дума за нещо нищожно. Не, не е сантиментално и благо да ви прави сцена поради почтен привет на улицата или признато другарство в обществените мрежи.

Бракът е значима стъпка. Докато сте гадже с някого, даже да живеете дружно, постоянно можете да си съберете нещата и да си тръгнете. Когато сте сключили брак, обстановката се усложнява. Затова не слушайте единствено сърцето си, само че и разсъдъка. Поговорете намерено за идната женитба, излизайте с приятелите на другия, запознайте се с родителите на колегата си и най-много – бъдете почтени и открити за това, което желаете. Компромисите са значими, само че те би трябвало да бъдат рационални и взаимни. И в никакъв случай не крийте истината. Най-лесното за губене и в същото време най-трудното за печелене на този свят е доверието.

Цветелина Велчева/obekti.bg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР