Брадата винаги е била смятана за символ на мъжествеността, макар

...
Брадата винаги е била смятана за символ на мъжествеността, макар
Коментари Харесай

10 любопитни факта за брадите

Брадата постоянно е била считана за знак на мъжествеността, въпреки че в наши дни това е на първо място респект към модата. Разбира се, има хора, които не обичат дългите бради, само че е мъчно да не признаем, че брадата може да промени външния видна един мъж.

Редакторите на ABC Fact са събрали някои любопитни и малко известни обстоятелства за брадата. Знаете ли да вземем за пример че:

1.  Химическият детайл, виновен за появяването на гъстата брада, се назовава дихидротестостерон - биологично дейна форма на тестостерон. 

2.  Съществува страх от брада и той се назовава " погонофобия ". Това е публично приета уплаха.

3.  Между 2004 година и 2014 година известността на процедурата за трансплантация на брада е повишена с 600%. За да се придобиете брада по неестествен метод, е належащо да отделите към 7 хиляди щатски $.

4. Брадата е обвързвана с мъжествеността, не поради хипстърите, които през днешния ден вървят в тесни панталони. Учените имат вяра, че праисторическите мъже са употребявали брадата, с цел да топлят лицето си и да го защитят от драскотини. Също по този начин, учените имат вяра, че брадата е била употребена за заплашване на враговете, придавайки на долната челюст по-масивен тип.

5.  В античните цивилизации брадата се е смятала за знак на достойнството и мъжете бивали обръсвани като форма на наказване.

6.  Александър Македонски, в противен случай, смятал брадата за едва звено у боеца, защото по време на борбата, той можел да бъде дърпан за брадата. Затова наредил на всичките си бойци да се обръснат.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР