БПЦ трябва да взима отношение по всички теми, които касаят

...
БПЦ трябва да взима отношение по всички теми, които касаят
Коментари Харесай

Д-р Таня Андреева: Повечето аборти в България се извършват по социални причини

БПЦ би трябвало да взима отношение по всички тематики, които касаят нашите човешки взаимоотношения. Позицията на Ловчанския митрополит Гавриил се оказа, че не е негова. Тази позиция е качена от една жена, която и различен път е качвала скандални неща на уеб страницата на Светия синод. БПЦ не е взела своето отношение по Националната тактика за детето. Това е едно частно мнение, което към този момент е свалено от уеб страницата.

Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ архимандрит Никанор, който разяснява тематиката за публикуваната позиция на БПЦ по отношение на Националаната тактика за детето. Заедно с него посетител беше и някогашният здравен министър доктор Таня Андреева. "Важно е да имаме мощна черква, която да припомня за християнските полезности. Когато църквата се изрича, би трябвало да разясняваме безшумно и смирено нейните мнения ", сподели доктор Андреева. "Децата са полезност и ангели. Всички ние би трябвало да ги пазим. Основният фокус през днешния ден би трябвало да бъде обаче върху родените ангели. Положението е тежко. Ако се огледаме, ще забележим, че деца не вървят на учебно заведение, тъй като нямат обувки, нямат учебници, не могат да си разрешат превоз. Държавата и църквата би трябвало да се обединят и да покажат на тези деца и техните родители, че вяра и късмет има. Повечето аборти в България се правят по обществени аргументи. Хората дълго обмислят и най-после декларират, че не могат да си разрешат това дете, тъй като нямат опция да го отглеждат. Въпросът по кое време един ембрион е станал към този момент човешки живот е доста комплициран и метафизичен ", разкри Таня Андреева.

"Не е работа на църквата да се занимава с абортите. Църквата признава живота още от самото забременяване. БПЦ отглежда като една майка своя православен народ. Никога не сте чували от БПЦ крайни изявления. Бъдете уверени, че и в този случай ще има една уравновесена и праведна позиция. Забраната няма да работи. Ние би трябвало да мотивираме майките да не вършат аборти, а да раждат ", безапелационен беше архимандрит Никанор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР