BP започна производство в едно от най-големите нефтени находища на

...
BP започна производство в едно от най-големите нефтени находища на
Коментари Харесай

Нов голям проект в Северно море съживява британския добив на петрол

BP стартира произвеждане в едно от най-големите нефтени залежи на Обединеното кралство от десетилетия, оповестиха от компанията петък, при завършването на план, който лиши 7 години и милиарди долари.

Фирмата се надява да успее да добие 640 млн. барела нефт от Клер Ридж, като производството се чака да доближи връх от 120 000 барела дневно.

За да получи петрола от площадката, която е на 75 километра западно от Шетланд, BP употребява за пръв път своята технология за усъвършенствано възобновяване при морски сондаж.

Въпросната технология се назовава " LoSal ", като енергийната компания е пресметнала, че нейната приложимост може да докара до 40 милиона спомагателни барела през целия витален цикъл на плана.

Огромният план Клер Ридж, ситуиран в Северно море, ще даде подтик на нефтения бранш на Обединеното кралство, където производството доближи връх към 2000 година, преди да настъпят години на спад.

Това е последният знак на мини ренесанса в петролната промишленост в района, защото огромните стратегии за продажба на огромни петролни компании притеглят нови играчи и вложения. Междувременно колоси като BP насочиха вниманието си към региона западно от Шетландските острови - далечен архипелаг в Северно море - където се намира най-новият план на компанията.

Веднъж считан за сложен за насърчаване, в този момент той е основна област на напредък за Обединеното кралство. Например, развиването на Клер Ридж е част от региона, открита за пръв път през 1977 година и дава почти 7 милиарда барела, които години бяха прекомерно труднодостъпни.

Деирдре Мичи, основният изпълнителен шеф на водещата комерсиална асоциация в промишлеността споделя, че Клер Ридж е част от граничен район, който евентуално с най- огромният капацитет да разшири английското произвеждане.

Започването на производството от първия план в района лиши дълготрайно време чак до 2005 година, като последният стадий от развиването бе утвърден през 2011 година BP и неговите сътрудници - Royal Dutch Shell, Chevron и ConocoPhillips вложиха повече от 5,8 милиарда $ за увеличение на производството.

Клер Ридж е проектирано да работи идващите 40 години с още доста вероятни развития. Понастоящем фирмите правят оценка капацитета за трети план в региона, с цел да разширят още повече производството.

Това е шестият нов план на BP, който стартира произвеждане тази година, най-новият индикатор за връщането на компанията към растежа след години на спад вследствие на съдбовния разлив в Мексиканския залив. За да заплати за злополуката през 2010 година, която умъртви 11 души и аргументи най-лошия петролен разлив в историята на Съединени американски щати, BP беше заставен да продаде активи за милиарди долари, намалявайки производството си.

Но поредност от нови разработки, почнали през последните две години, обръщат тази наклонност, а BP удостоверява упоритостта си да възвърне предходния си размер. Производството на компанията е било приблизително 3,6 млн. барела дневно през първите девет месеца на годината, което е близо 3% в съпоставяне със същия интервал през 2017 година Производството ще получи спомагателен подтик от неотдавнашното придобиване на активите на BHP Billiton за шист от 10,5 милиарда $.

И въпреки всичко нови компании като Клер Ридж остават значими за упоритостта на BP да доставя 900 000 барела на ден от нова продукция сред 2017 година и 2021 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР