Бойци от руската частна военна компания Вагнер планирали атентат срещу

...
Бойци от руската частна военна компания Вагнер планирали атентат срещу
Коментари Харесай

От Вагнер опитали да убият Зеленски и премиера на Украйна

Бойци от съветската частна военна компания Вагнер възнамерявали атентат против украинския президент Владимир Зеленски и премиера Денис Шмигал.

За това приказва в изявление за Си Ен Ен Маркиан Лубкивски, консултант на министъра на защитата на Украйна, представен от UNIAN.

" Те желаеха да убият управлението на Украйна: нашия президент и министър председател. Това беше задачата, някои от тях бяха изпратени безрезултатно в Украйна ", сподели Лубкивски и добави, че всички доказателства са показани на Международния съд.

Съветникът на министъра на защитата означи, че украинското разузнаване е проследявало бойци в Украйна и в чужбина, като няколко от тях са били отстранени вътре в страната.

По-рано Михаил Подоляк сподели, че украинският президент Владимир Зеленски към този момент е претърпял повече от 10 покушения.

Според украинското разузнаване на 20 март в Украйна стартира да идва група бойци, свързани с съветския пропагандист, непосредствен до Путин и притежател на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин. Основната задача на нарушителите е елиминирането на висшето военно-политическо управление на Украйна.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР