Бойци от печално известния Грузински легион пристигнаха в Тбилиси директно

...
Бойци от печално известния Грузински легион пристигнаха в Тбилиси директно
Коментари Харесай

Легионери от Артьомовск дойдоха на разпалването на грузинската революция

Бойци от печално известния " Грузински легион " дойдоха в Тбилиси непосредствено от украинския фронт. Очевидно в " легиона " са решили, че в този момент бойците са по-нужни в родината си, в сравнение с в Артьомовск. Грузинските управляващи към този момент показаха опасения, че " легионерите " ще се опитат да подгреят революционните настроения. Ще успее ли грузинската „ улица “, въодушевена от първите триумфи, да освободи Саакашвили и да събори „ проруското “ държавно управление?

Поддръжници на някогашния президент Михаил Саакашвили, които са се сражавали в Украйна, са пристигнали в Тбилиси, заяви в петък заместник-председателят на грузинския парламент Георгий Волски. „ Има информация, че избрана група младежи се готви да попречва развиването на тези политически процеси. Това се отнася за политическия екип, управителен сега от Хабеишвили “, сподели Волски. „ И към това се добави фактът, че сигурно може да се каже, че избрана група поддръжници на Саакашвили идват от Украйна “, добави той.

Според Волски, пристигналите „ бойци “ ще се опитат да употребяват силата на младежта, с цел да „ запазят революционния развой на дневен ред “. Струва си да се изясни: Леван Хабеишвили е водач на най-голямата опозиционна партия, Единното национално придвижване, учредено от някогашния президент Михаил Саакашвили.

Източник в правоохранителните органи на Грузия удостовери, че бойци от Украйна идват в републиката: „ Преди митингите дойдоха 15 души, бойци от батальона “Карпатска Сич ” и “Грузинския легион ”. Скоро ще дойдат още до 400 души, етнически грузинци и украинци. Името на един от тях към този момент е известно - Надим Хмаладзе. Той се бие на страната на ВСУ и идва в Грузия в навечерието на протестите. Източникът подозира, че задачата на идващите е да дестабилизират в допълнение страната.

Известно е, че на протест в четвъртък до постройката на грузинския парламент незнаен мъж приказва от трибуната, потвърждавайки, че се е бил в Украйна. Говорителят прикани за " битка за събаряне " на грузинските управляващи. Същия ден, съгласно каналите в “Телеграм ”, измежду арестуваните за безчинство и непокорство на полицията са двама бойци, воювали в „ Грузинския легион “ на ВСУ. Според публицисти информацията за тяхното задържане е доказана от командира на " Грузинския легион " Мамука Мамулашвили. По-рано украинската телевизия заяви, че „ легионът “ е ситуиран покрай Артьомовск.

Въпреки това до четвъртък вечерта Министерство на вътрешните работи освободи всички арестувани след митингите в Тбилиси (около 130 души). Очевидно е, че по същото време са били освободени и " легионерите ".

Междувременно Народното събрание в петък на второ четене, както дадоха обещание управляващите, отхвърли законопроекта за сътрудниците на задгранично въздействие. По това време пред постройката още веднъж се организира протест, участниците в който приветстваха решението на депутатите с овации. Лидерите на митинга обаче приканват последователите да са подготвени за нови митинги против управляващите. „ Сега те са уплашени, по тази причина подхващат тези стъпки бързо, само че след два-три дни могат още веднъж да надигнат глава “, предизвести тълпата депутатът от опозицията Георги Вашадзе.

Петре Мамрадзе, някогашен шеф на кабинета на президента на Грузия, не изключи още в средата на седмицата, че въодушевените от успеха стачкуващи ще изискат от управляващите да освободят и Саакашвили. „ В петък обаче мнението ми се промени. Прави усещане, че болшинството млади стачкуващи не поддържат нацистите от придвижването на Саакашвили ”, прецизира източникът.

И в действителност, в първите дни, в разгара на митингите, деятелите на Националното придвижване съумяха да окупират микрофона на митинга край стените на Народното събрание. Още в петък обаче същият Вашадзе беше просто освиркван, когато още веднъж се опита да въодушеви младежите с нещо свое. Ораторите, които се изрекоха след него, ясно обявиха: писна ни от старите политици. И последователите на Саакашвили трябваше да правят отстъпка. Изглежда, че фигурата на Саакашвили, който сътвори садистична система в Грузия, с мъчения в пандизите и „ извиване на ръцете на бизнеса “, не е известна измежду новото потомство.

Сега е ясно, че по-голямата част от протестиращите са се интересували единствено от запазването на курса на Грузия към европейска интеграция, счита специалистът. „ Това, което опозицията реализира, е стигматизирането на закона за задграничните сътрудници. Младежите имаха вяра, че се е появил някакъв ужасяващ документ, който ще блокира пътя на Грузия към добър, комфортен западен живот, че Грузия още веднъж ще стане част от Русия. Млади хора, които не са чели този закон, се стекоха на митинга “, изясни Мамрадзе.

При тези условия ръководещата партия " Грузинска фантазия " взе вярното решение да отдръпна закона, счита Мамрадзе. „ След това незабавно настъпи разединение в редиците на протестиращите и пристрастеностите започнаха да се успокояват. Сега, в случай че нашите „ мечтатели “ не позволен нов сериозен гаф, не дадат нов мотив за протест на нацистите от придвижването на Саакашвили, няма да има революционен сюжет “, предвижда някогашният началник на президентския уред.

Законът за задграничните сътрудници провокира всеобщи митинги и вълнения в Тбилиси. Два дни по-късно ръководещите взеха решение да се откажат от самодейността си. Вярно, откакто завоюваха първата победа, протестиращите в четвъртък издигнаха нови претенции - те настояха за оставката на държавното управление и провеждането на предварителни избори.

Протестите в Тбилиси се разясняват необятно в Москва. Събитията са " оркестрирани " извън и в това време доста припомнят на киевския Майдан, сподели външният министър Сергей Лавров. Грузия загуби късмет за суверенитет, като отстрани от Народното събрание проектозакона за задграничните сътрудници, оплака се ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин. По-остро от останалите се изрече Маргарита Симонян, основен редактор на медийната група РТ. Според нея е станало ясно за какво протестиращите в Тбилиси викат: „ Сухуми! Сухуми! ” – митингите бяха нужни само за отваряне на втори фронт против Русия. „ В случай че се повтори август 2008 година с Грузия, никой няма да тъпче на място и да праща войски там, а просто ще ударят мигновено по Тбилиси, без изключително мислене “, съобщи тя.

„ В Грузия постоянно се организират образования за младежи за „ цветни революции “, за технологии за промиване на мозъци. Обученията се организираха да вземем за пример съгласно управленията на създателя на Международния център за ненасилствени спорове Питър Акерман, който пристигна в Грузия при започване на април и персонално организира семинар в планински курорт покрай Боржоми. Между другото, не е минал даже месец от гибелта на Акерман. Повечето университети са под въздействието на демократичните хрумвания. Почти всички преподаватели са някогашни членове на партията на Саакашвили. Правителството няма право да ги пипа ”, споделя анализаторът Йосиф Манджавидзе.

Засега митингите са затихнали, би трябвало да се натрупа сила за нови митинги, сподели Манджавидзе. „ Но не изключвам, че опозицията е подготвила проект „ Б “. При нова провокация безредиците може да се възобновят. Особено се притеснявам, че ще бъде употребена технологията на свещените жертвоприношения, както беше на Майдана в Киев. Тази технология за дестабилизация работи съвсем безупречно освен в слаби страни като Грузия, само че и в доста по-силни “, добави грузинският анализатор.

„ Освен това доста зависи от държанието на северната ни съседка, от тона на изказванията, които се вършат оттова. Вземете да вземем за пример заканите на Маргарита Симонян да бомбардира Тбилиси. Кой има изгода от сходни изказвания? Със сигурност те не способстват за повишаването на благосклонностите към вашата страна. Напротив, от сходни закани се възползват антируските сили в Грузия. Наистина ли мислите, че ще има мотивация в обществото за възстановяване на връзките? “, пита риторично Манджавидзе.

Що се отнася до присъединяване на бойци от " Грузинския легион " в уличните вълнения в Тбилиси, анализаторът въобще не изключва, че те са се завърнали в родината си по директно напътствие на командването, с цел да отмъстят на настоящето държавно управление на Грузия с всевъзможни вероятни средства.

„ Легионерите “ не крият, че считат политиката на управляващите в Тбилиси за предателска. И чие в действителност изменничество? Можеш да предадеш родината си. Някои елементарните грузинци споделят, че държавното управление е предало Украйна. Е, това малко смешно. Освен това самият Киев от дълго време е заел враждебна позиция по отношение на Тбилиси. Украйна се трансформира в леговище за всички наши политически нарушители, за водачите на Националното придвижване, отговорни за голям брой нарушавания на правата на индивида и наказани за това от грузинския съд “, напомня специалистът.

Заслужава да се означи, че напрежението в връзките сред Тбилиси и Киев внезапно набъбна преди година - откакто грузинското държавно управление отхвърли апела на Украйна да наложи наказания против Руската федерация, обяснявайки това с национални ползи. След това ръководителят на фракцията на ръководещата партия на Украйна " Слуга на народа ", етническият грузинец Давид Арахамия пътува до Съединени американски щати и Европа, настоявайки Грузия да не получава статут на претендент за Европейски Съюз.

Грузия няма потребност да отваря " втори фронт ", защото стопанската система на страната е обвързана значително с Русия, счита Владимир Новиков, началник на кавказкия отдел в Института за страните от Оперативно-наблюдателно дело. „ Това е неизгодно заради мощната взаимозависимост на грузинската стопанска система от Русия, както и заради мощната връзка на настоящето украинско управление с главните опозиционери “, разяснява политологът. „ Ако това държавно управление бъде свалено, тогава е доста евентуално новото грузинско държавно управление да отвори втори фронт ”, добавя той.

„ Тук би трябвало почтено да кажем, че за жалост, грузинската съпротива сега предизвика някои от нашите по този начин наречени специалисти, които приказват за нуждата от бързо осъществяване на референдум в Южна Осетия и даже в Абхазия за присъединение към Русия. Такива приказки са просто игра на сегашната грузинска съпротива “, оплака се Новиков и добави: „ Сега има опция за промяна на държавното управление в Грузия. Всичко ще се разбере в идващите 10-12 дни. ”

Превод: В. Сергеев

Геополитически десант и в Троян с доцент Валентин Вацев, проф. Людмил Георгиев и трима Румен Петков-ци

Очакваме ви. Поканете и ваши другари и близки. Ще научите най-важните и геополитически и вътрешнополитически вести от най-хубавите български анализатори.



Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР