Бойци от палестинското ислямистко движение Хамас изстреляха вчера към 70

...
Бойци от палестинското ислямистко движение Хамас изстреляха вчера към 70
Коментари Харесай

Въздушни удари между Хамас и Израел, има ранени и загинали

Бойци от палестинското ислямистко придвижване Хамас изстреляха през вчерашния ден към 70 ракети от линията Газа против Израел, която отвърна с въздушни удари, съобщи AFP, като се базира на израелски и палестински източници.

От Ивицата Газа оповестиха, че са починали 23-годишна бременна жена и дъщеричката ѝ на година и половина, а бащата е ранен, съобщи ДПА. Съобщава се и за още един погубен - член на въоръженото крило на Хамас, оповестява offnews.bg

При ракетния обстрел от Газа е бил ранен един израелец.

Повечето ракети паднали в необитаеми региони, а 11 са били прехванати от израелската система за противоракетна защита. Две обаче са паднали в град Сдерот, показаха полицията и армията.

Израелските военновъздушни сили оповестиха, че са поразили най-малко 12 цели в Газа, в това число фабрика за произвеждане на бетон и на детайли за създаване на тунели, както и военни обекти, отбелязва ДПА.

Това става макар договарянията за реализиране на прогрес към вероятно помирение, с цел да се избегне четвърта за последните 10 години война, акцентира Ройтерс.

Висш член на Хамас сподели, че договарянията с посредничеството на Организация на обединените нации и Египет са " в напреднала фаза ", а израелски върховен парламентарист загатна за вероятен пробив след четири месеца на борба и конфликти, довели до взаимни закани с война.

Специалният делегат на Организация на обединените нации за Близкия изток Николай Младенов изрази дълбока паника от ескалацията на насилието сред Газа и Израел. Организация на обединените нации и Египет са подхванали невиждани старания да се избегне сериозен спор, на обстановката може бързо да се утежни, а това ще има ужасни последствия за хората, предизвести той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР