Бойци от палестинското движение Хамас изстреляха вчера десетки ракети от

...
Бойци от палестинското движение Хамас изстреляха вчера десетки ракети от
Коментари Харесай

Трима загинали след поредна размяна на удари между Израел и Хамас


Бойци от палестинското придвижване Хамас изстреляха през вчерашния ден десетки ракети от линията Газа против Израел. Тел Авив също отвърна с въздушни удари. Към момента се оповестява за три жертви, съобщи Българска национална телевизия.

Бременна палестинка и 18-месечното ѝ бебе станаха жертва на следващата вълна на принуждение в Ивицата Газа. Боец от палестинското придвижване Хамас към този момент е третият умрял в резултат на въздушните удари.

Палестинците са изстреляли към 70 ракети към територията на Израел, по данни на израелската войска. Повечето от тях са паднали в необитаеми региони, а 11 са били прехванати от израелската система за противоракетна защита. Две обаче са блъснали град Сдерот, където един човек е леко ранен, а няколко други са потърсили лекарска помощ в положение на потрес.

Израелските военновъздушни сили са отвърнали на удара, поразявайки военни обекти в Газа. 

Всичко това се случва, макар опитите да бъде реализиран прогрес към вероятно помирение, с цел да се избегне следващата война в района. Организация на обединените нации към този момент прикани за успокоение, а специфичният делегат на Организацията за Близкия изток Николай Младенов изрази дълбока паника от ескалацията на насилието.

На този декор пристигна новината от далечна Колумбия, че признава Палестина за " свободна, самостоятелна и суверенна страна ". До момента над 130 страни са признали палестинската страна. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР