Бойци от Националната гвардия на Украйна унищожиха рядка военна техника

...
Бойци от Националната гвардия на Украйна унищожиха рядка военна техника
Коментари Харесай

Украйна за първи път унищожи рядка руска система за миниране

Бойци от Националната армия на Украйна унищожиха рядка военна техника на съветските окупатори. Това е отдалечена инженерна система за миниране, наречена Земльоделие.

Както описаха от украинската войска, те са унищожили вражеското съоръжение с арсенал, пуснат от дрон. По същия метод е била унищожена и съветска ЗРК " Тор-М1 ". По време на задачите са унищожени и вражеска ракета БМ-21 " Град " и две ракети 2С1 " Гвоздика " .

Експертите на " Дифенс Експрес " показват, че това е първият документиран случай на очистване на противникови наземни системи по време на война.

Известно е, че през март 2022 година врагът е употребявал тази система, с цел да сложи мини в Харков . Освен това през декември тази система е била употребена в Запорожското направление.

Руската противопехотна минохвъргачка ISDM е относително нова система, защото предварителните ѝ тествания са приключени през 2022 година През същата година тя беше обществено демонстрирана.
 Украйна пази границата си с Беларус с изкопи и минни полета
Украйна пази границата си с Беларус с изкопи и минни полета

В различен сектор се издига стена с бодлива тел

Тази система е проектирана да основава минни полета на разстояние от 5 до 15 км посредством изстрелване на 122-милиметрови ракети.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР