Бойци от иракската армия са убили най-близкия съратник на предводителя

...
Бойци от иракската армия са убили най-близкия съратник на предводителя
Коментари Харесай

Убиха дясната ръка на лидера на Ислямска държава

Бойци от иракската войска са умъртвили най-близкия сподвижник на предводителя на „ Ислямска страна “ (ИД) Абу Бакр ал-Багдади в региона на Киркук, заяви телевизия „ Ас Сумария “, позоваваща се на военни източници, съобщи БГНЕС.
Според тази информация дясната ръка на водача на ИД Абу Уалид аш-Шишани е бил погубен в пустинна околност в покрайнините на Киркук. По време на интервенцията иракските бойци разкрили документи, съдържащи информация за други водачи на джихадистката формация.
През лятото на 2014 година екстремистите от ИД откриха надзор върху забележителна част от територията на Ирак. През юни същата година те превзеха Мосул – вторият по величина град в страната и го оповестиха за столица на халифата “. През 2015 година държавните иракски войски с поддръжката на интернационална коалиция зцапочнаха огромна акция за изтласкване на терористите от завзетите от тях райони. През декември 2017 г.премиерът Хейдар Абади разгласи окончателната победа против ИД в Ирак.
Преди две години Муслим Абу Уалид аш-Шишани записа на видео паническо послание към своите съидейници. Лидерът на групировката „ Джунуд аш Шам” описа за сериозната обстановка на фронта. Тогава Шишани призна, че дейните дейности на Армията на Сирия са сложили бандитите в доста тежко състояние. Той се оплака от дребния брой и слабата подготовка на екстремистите, намиращи се под негово командване. Терористът описа, че е притиснат от останалите сили в спора: „ Те желаят да ни изтласкат от тези места... Там в пустинята ще се окажем в изолираност, и тихомълком те могат да ни смажат”. „ Бързайте да помогнете на вашите братя”, бе декларирал Шишани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР