Бойци на Въоръжените сили на Украйна са ликвидирали отряда на

...
Бойци на Въоръжените сили на Украйна са ликвидирали отряда на
Коментари Харесай

Бойци на Украйна са ликвидирали отряда на елитния спецназ от състава на Росгвардия "Меркурий" от Смоленск

Бойци на Въоръжените сили на Украйна са ликвидирали отряда на елитния спецназ от състава на Росгвардия " Меркурий " от Смоленск, заяви Би Би Си. Убити са 18 членове на отряда, а английската медия е съумяла да разпознава по открити източници десетима от тях.
 
На 28 юли организацията на ветераните " Братство на алените барети – Пенза " разгласила видео, на което се вижда мемориалният ъгъл в базата на 26-и отряд на спецназ " Меркурий ". На масата са били сложени 18 фотографии на 18 спецназовци с черни траурни ленти, а до тях имало и два карамфила.
 
Ден по-рано украинските медии съобщили за артилерийски обстрел по мястото на дислокация на " Меркурий " в Харковска област, по време на който отрядът, по всяка възможност бил понесъл загуби.
 
Съпоставяйки фотосите от видео репортажа с данни от открити източници, публицистите от Би Би Си съумели да потвърдят имената на 10 от починалите спезназовци, в т. ч. на майор Виктор Слушкин, старши прапоршчик Александър Вишняков, прапоршчик Павел Степаненко, сержант Максим Трегубенко, ефрейтор Ярослав Симаков и други.
 
Посочва се, че някои от тях са починали още през май, а няколко души в еднакъв ден на 19 юли 2022 година.
 
За лейтенант Никита Цвиренко беше обявено в медийни бележки, че е служил в поделение на спецназа на Росгвардия без да се прецизира в кой град.
 
Снимката му и датата на раждане съответстват с оповестената фотография на починалия офицер. Заедно с Цвиренко е умрял и старши лейтенантът от същото отделение Анатолий Ежов. Останалите 8 бойци от " Меркурий " към този момент не са разпознати.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР