Бойните роботи станаха модерни в армията на 21-ви век, но

...
Бойните роботи станаха модерни в армията на 21-ви век, но
Коментари Харесай

Изпреварили времето си: Съветските дистанционно-управляеми танкове са наречени технологичен подвиг

Бойните роботи станаха съвременни в армията на 21-ви век, само че работата по основаването на дистанционно-управляеми танкове в Съюз на съветските социалистически републики стартира още в края на 20-те години на предишния век.

Танковите дронове на Червената войска стрелят с огнехвъргачки и картечници, слагат димни пердета, а някои са употребявани за обезвреждане на минни полета и взривяване на огневи точки, написа "Поглед инфо ".

На 2 февруари 1930 година в покрайнините на Ленинград се организира първото тестване на отдалечено ръководен танк „ Рено” FT-17.

Принципът на работа на отдалечените танкове е следният: командите, излъчени по радиото, са получавани от особено съоръжение, сложено в танка, което благодарение на серво задейства лостовете и педалите, които ръководят бронираното бойно средство.

„ Това е необикновен софтуерен героизъм за страна, която по това време едвам неотдавна претърпява вълна от рационализация “, оповестява изданието We Are The Mighty.

До началото на съветско-финландската война през 1939 година в Червената войска има два батальона танкови дронове. Огнехвъргачни и картечни машини са основани на основата на танковете Т-26.

Външно дистанционно-управляемите танкове се разграничават от серийните по съществуването на два бронирани буркана на купола, които защищават щифтовите антени от разрушение.

За подготовката на екипажите е основана специфична просветителна институция - Уляновското учебно заведение за специфична техника.

Дистанционно-управляемите танкове вземат участие в пробива на линията „ Манерхайм” през 1939-1940. Още първият опит от тяхното бойно потребление на Карелския провлак демонстрира, че заради слабото брониране те не могат да изпълнят предоставените им задания.

Затова в Ленинград, в Кировския цех, създават специфична телемеханична група, предопределена да взриви противотанковите трудности. Тези транспортни средства нямат купол, само че имат усъвършенствана ризница и ходова част. Те обаче не съумяват да вземат участие във военните дейности - войната приключва с проваляне за Финландия.

По време на Втората международна война един батальон от дистанционно-управляеми танкове е опустошен покрай Ровно от немската авиация.

Другият, ситуиран покрай Ярославъл, взе участие в борбата за Москва, само че радио-оборудването е отстранено и машините влизат в борба, ръководени от екипажите си. Опитът с потреблението на дистанционно-управляемите танкове обаче не е пропуснат и по-късно се оказва нужен.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР