Бойните действия в Сирия и Ирак през последните години се

...
Бойните действия в Сирия и Ирак през последните години се
Коментари Харесай

Вижте на ВИДЕО как управляемите ракети ликвидират техниката на терористите

Бойните дейности в Сирия и Ирак през последните години се отличават с масирано потребление на противотанкови управляеми ракети.

Освен това такива оръжия са употребявани както против тежко съоръжение, като танкове M1A1M “Ейбрамс”, T-72 и T-55, по този начин и за заличаване на леки транспортни средства. Например, в Ирак задачите за ПТУР са били бронираните транспортни средства “Хъмви”, M1117, “Кугар” и така нататък

В Интернет се появи видеоклип, сниман преди четири години. Той изобразява трагични събития - конфликт на паравоенните групи на Пешмергата и бойците от терористичната формация “Ислямска държава”.

Последните се пробват да нападат позициите на кюрдските бойци. Изпращат бронирана кола против тях. Отначало по него се води пукотевица от дребни оръжия. След няколко секунди противотанков арсенал несъмнено влиза в колата. Има детонация. В небето се издига облак прахуляк и пушек.

Очевидно по инерция, а евентуално и заради обстоятелството, че не е получил съществени вреди, този брониран автомобил продължава да се движи напред. Въпреки това, след няколко метра, втора ракета го удря, като изцяло унищожава задачата.

Тогава операторът продължава да снима двамата оживели членове на екипажа. Терористите се пробват да изоставен бойното поле. Трасиращи патрони летят около тях. На помощ им идва друга бронирана кола, която неразумно застава с ръб към позициите на Пешмерга. Почти незабавно тя е ударена от ПТУР.



Източник: pogled.info
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР