Бойни кораби на Русия и САЩ се разминаха на косъм

...
Бойни кораби на Русия и САЩ се разминаха на косъм
Коментари Харесай

Бойни кораби на Русия и САЩ се разминаха на косъм

Бойни кораби на Русия и Съединени американски щати се разминаха на косъм от конфликт в западната част на Тихия океан, като всяка страна упреква другата за случая. Руският Тихоокеански флот съобщи, че крайцерът „ Чансълърсвил " е минал на едвам 50 м. пред кораба за битка с подводници " Адмирал Виноградов ". Той бил заставен да извърши „ спешно маневриране ", с цел да избегне американския транспортен съд. От своя страна американският флот упрекна руснаците, потвърждавайки, че те са отговорни за случая.

Командирът на Седми американски флот Клейтън Дос дефинира руснаците като " несигурни и непрофесионални ", заявявайки, че техният транспортен съд " е направил рискова маневра против „ Чансълърсвил " ". Той отхвърли съветското изказване като " агитация ".

„ Адмирал Виноградов " пристигна на разстояние от 15 до 30 м от „ Чансълърсвил " във Филипинско море, оповестиха от Съединени американски щати.

Междувременно съветският Тихоокеански флот съобщи, че случаят се е случил в югоизточната част на Източнокитайско море и добави, че са изпратили протестно известие до командира на американския транспортен съд.

И двете страни постоянно взаимно се упрекват в рискови военни маневри - в морето и във въздуха.

През ноември Съединени американски щати разгласиха фрагменти на съветски аероплан, който прихваща един от техните самолети над Черно море - ход, който те нарекоха " безконтролен ", за което руснаците споделиха, че са работили с цел да спре " нарушаването на съветското въздушно пространство ". /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР