Бойната група на НАТО в България потвърди постигнатите пълни оперативни

...
Бойната група на НАТО в България потвърди постигнатите пълни оперативни
Коментари Харесай

БГ батальонът на НАТО в е пълна бойна готовност

Бойната група на НАТО в България удостовери постигнатите цялостни оперативни качества. Днес на Учебен полигон „ Ново село “ се организира заключителният стадий на тактическото обучение с бойни стрелби „ Сeleritate “ на многонационалния батальон.

Командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов съобщи: " За нас е извънредно значимо, че имаме опция да упражняваме взаимно в многонационална среда и това е бъдещето пред нашите армии.

Подготовката на този стадий – при втората ротация на италианската бойна група, сподели опциите на формированието и отличното консолидиране на всички народи в състава на бойната група. "

" Ние сме способни да си взаимодействаме, да работим дружно доста добре и да имаме цялостни оперативни качества, което демонстрира желанието на съдружниците в НАТО да бъдат тук и да имат подготвеност да реагират при положение на нужда ", добави Командирът на многонационалната бойна група полковник Андреа Фратичели.

В сертификационното обучение участваха над 500 военнослужещи с към 100 бойни машини и военна техника от състава на италианска и българска механизирани роти и гръцки, черногорски и македонски взводове.

Бойната група със страна-домакин България беше образувана на 1 март 2022 година В състава ѝ с изключение на българско формирование от Сухопътните войски беше включена механизирана рота от Сухопътните войски на Съединени американски щати.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР