Бойкотът на НС от БСП не е толкова задявка -

...
Бойкотът на НС от БСП не е толкова задявка -
Коментари Харесай

Политолог каза нещо много важно преди изборите: Оказва се, че БСП са

Бойкотът на Народно събрание от Българска социалистическа партия не е толкоз закачка - ето, ние няма да играем с Движение за права и свободи, едвам се изкара нескрито това, което мнозина, освен политолози виждат - за тясната връзка сред ГЕРБ и Движение за права и свободи. По-скоро това е офанзива против ГЕРБ - ето, вижте, кой ръководи. Такъв разбор на продължаващия протест на Българска социалистическа партия направи политологът Кольо Колев в " Офанзива с Любо Огнянов ".

 
" Бойкотът съгласно мен е неточност - първоначално бе верният ход, имаше ясно разбираеми цели: нова ЦИК, преференциалното гласоподаване, имат ясна идея. Излизат и ГЕРБ бе заставен да даде заден ход. Лошото е, че те от време на време печелят дребни борби с помощта на некадърността на ръководещите - като се стартира с винетните системи, аптеките, неща, които непрестанно подяждат престижа на ГЕРБ. Но вместо да изчакат плодът да узрее, Българска социалистическа партия се хвърлят в някакви борби и постоянстват в тях - в дребните борби.
 
А огромната борба занапред следва - ръководството на страната. Там би трябвало да артикулираш освен кои са некадърници, а какво ще направиш в ръководството. Корнелия Нинова е биткаджийка - това не е неприятно, само че печеленето на борби не е задачата. Българската страна е печелила на практика всички борби, само че е изгубила всички войни. Все още има борби по пътя, няма война сега ", уточни Кольо Колев.
 
Според доцент доктор Татяна Бурунджиева през последната година Българска социалистическа партия е отворила доста фронтове. " Това изостряне аз персонално го пояснявам като предпочитание да се покаже и да се потвърди на гласоподавателите в една изборна година - Българска социалистическа партия разгласи, че тази година ще вземе властта. Новият ход тука е, че сред Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия не може да има коалиция. Нормално е когато се стремиш към властта да покажеш на хората с кого ще управяш и с кого няма. Аз зная с кого няма, чакам да видя с кого ", съобщи тя.
 
" Когато превръщаш Народното събрание в някакво географско разбиране, оставяш го да се срутва какъв брой бил неприятен, естествено има напрежение, освен измежду парламентаристи, само че и измежду организациите надолу (в БСП). Хората са ги избрали да бъдат в Народното събрание. Едно е да излезеш по съответен мотив - и за ръководителя на Народно събрание, и в този момент за Изборния кодекс: окей, излизаш и се връщаш. Но в този момент стартира една дълготрайна блокада и борба. 
 
Има си правила - по този начин действаха ГЕРБ преди, не влизаш в зала, не им помагаш да работят, дано да им е мъчно, би трябвало да има дисциплинираност. Но ти си навънка в коридора в Парламента, ти си пред публицистите, коментираш въпроси, работиш в комисиите. А изключително за парламентарния надзор неуместно е парламентарна опозиционна партия да не идва на парламентарен надзор ", изброи Татяна Бурунджиева.
 
" Имаше един прекрасен съветски филм преди време " Бяг " - добре започнахте, опасявам се, че неприятно ще завършите. Целта не е обособената битчица, задачата е войната ", добави политологът Кольо Колев.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР