Бойкот на австрийски стоки, магазини и бензиностанции на територията на

...
Бойкот на австрийски стоки, магазини и бензиностанции на територията на
Коментари Харесай

Бизнесът предлага бойкот на австрийски магазини и бензиностанции и тормоз за австрийските тирове

Бойкот на австрийски артикули, магазини и бензиностанции на територията на България поради австрийското несъгласие за пълноценно присъединение към Шенген.

Това изиска шефът на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев в изявление за Нова телевизия. Бизнесът ще поддържа държавното управление за по-твърда реакция против Виена, подсигурява той.

Според Велев протестът би трябвало да е цялостен, в това число и да се види, че италианските Алпи са по-хубави за ски от австрийските. Българските клиенти пък би трябвало да предпочетат магазини и бензиностанции, които не са благосъстоятелност на австрийски компании, съобщи той. Без обаче да посочва кои магазини и бензиностанции да бъдат бойкотирани.

Властите в България да подложат на тормоз австрийските тирове, които минават пренос през България, предложи още Велев.

„ Трябва да се акцентира на инспекции на директния австрийски превоз и да се ревизира непрекъснато, както желаят австрийците. Австрия желае от нас това и ние ще ги ревизираме повече време “, съобщи той. В края на предходната седмица на моста при Видин се образуваха големи опашки от тирове, откакто митниците започнаха усилени инспекции на камионите, пътуващи към Австрия.

„ След като България постави всички условия и отговоря на изискванията, за какво не сме равни на другите? Защо няма независимост на придвижване на артикули и хора? 3% са единствено пратките по въздух и вода, 97% са по суша – 97% не сме в Шенген “, изясни Велев.

Бизнесът би подкрепил и българско несъгласие на австрийските начинания в Европейски Съюз, акцентира той. Велев обаче не разяснява дали България би трябвало да спре съветския газ за Австрия, който минава през наша територия.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР