Бойко Рашков почти ежедневно си позволява да говори за парламентарната

...
Бойко Рашков почти ежедневно си позволява да говори за парламентарната
Коментари Харесай

Сутрешни смешки от Десислава Атанасова

" Бойко Рашков съвсем всекидневно си разрешава да приказва за парламентарната група на ГЕРБ. В правова страна, в страна, в която законът е над всичко, както Кирил Петков написа във Фейсбук, е неприемливо. Това е неприемливо във връзка с правото, нарушаване е на политическия плурализъм, естествена човешка нравственос. Ако сътрудниците не схванат това, те нямат място освен в ръководството на страната, само че и в Народното събрание под каквато и да е форма ", уточни Атанасова.

С директното присъединяване на премиера и вътрешния министър в ареста на Борисов в четвъртък вечер е демонстрирана " безспорна полицейска принуда ", уточни още Атанасова.

Тя попита коя е " неотложността " в тази ситуация. ФрогНюз напомня, че обиските в дома на някогашния министър председател Борисов, пиарката му Севдалина Арнаудова и някогашния финансов министър Владислав Горанов се случиха без утвърждение от съда тъкмо заради " дейности по необходимост ".

" Съгласно Наказателно-процесуален кодекс акова нещо има, когато има заплаха или да се укрие лицето-извършител, или да се извърши друго закононарушение, да бъде злоупотребено с материално доказателство. Какво беше това? Липсват материални доказателства, съотносими към производството. Разбрах, че главен очевидец и лице е министър председателят Кирил Петков. Не знам от какви свидетелски показания, откакто става въпрос за господин Божков. Този арест е противозаконен, нелегитимен ", уточни още Атанасова.

Тя съобщи, че Министерството на вътрешните работи има професионално и политическо управление и министър Рашков е част от политическото. Атанасова обаче не видя нищо общо в позицията на обвиняването по проблема и нежеланието за покачване на обвинявания с SMS кореспонденцията сред основния прокурор Иван Гешев и една от арестуваните - пиарът на Борисов Севдалина Арнаудова преди месеци. Скандалът стана прочут като " Pi Ar Sevi Boiko ".

" Какво беше наличието на тези SMS-и? Какво има в тях? Какво има в една връзка сред началник на пресцентъра на Министерския съвет и началник на друга институция? Това по какъв начин е съотносимо към този проблем? Защо не беше заложен този въпрос, когато прокуратурата реши, че няма никакъв проблем Петков да попълня декларация с погрешно наличие? Тези ли ще ми съблюдават разпоредбите, те ли ще са честен стожер? Нарушител на Конституцията със самочувствието, че е честен водач на обществото? Петков не е министър председател от дълго време. Има едно качество - форсмажоретки на Божков. Това видяхме онази вечер в изключителния брифинг ", ядоса се още Атанасова.

Тя съобщи, че някогашният хазартен необут се " рисува като ангел " и напомни всички 19 обвинявания, повдигнати против него и наличието му в санкционния лист по закона " Магнитски ".

" Започваме несъмнено по-шеговитата част от изявлението... "

Този коментар Атанасова направи след въпрос за Мата Хари и фотосите от спалнята на Борисов, на които се виждат пачки и златни кюлчета. Уви, Атанасова не отговори за какво прокуратурата по този начин и не разбра коя е Мата Хари, макар че самичък някогашният министър председател съобщи, че знае кое е лицето зад този псевдоним. Запита обаче дали някой бил схванал кои са хората, които щели да бъдат изядени - отпратка към едно от разкритията, които направи Бойко Рашков преди месеци.

" Някой разбра ли къде са чувалите с пари от Автомагистрала " Хемус ", кои са хилядите, които са били подслушвани? Това са опорки на Рашковото Министерство на вътрешните работи, с които се пробва да измести фокуса от всички рецесии, съпътстващи публичния живот. Допринесе ли това за по-ниски сметки за газ, ток, олио? С какво способства ареста на Борисов като решение за тези рецесии? Това е ФАРСмажор! ", уточни още Атанасова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР