Бойко Борисов замрази делото си за клевета срещу Бойко Рашков.

...
Бойко Борисов замрази делото си за клевета срещу Бойко Рашков.
Коментари Харесай

Борисов замрази делото си за клевета срещу Бойко Рашков

Бойко Борисов замрази делото си за клюка против Бойко Рашков. Това са съобщили пред " Сега " от съда.

След като двамата са се съгласили на тази стъпка, съдът няма различен избор с изключение на да спре процеса. Адвокатите им, които са се явили в залата, не са оповестили претекстове за този ход, което и по закон не са длъжни да създадат. В идващите 6 месеца всяка от страните може да изиска обновяване. Ако никоя не го стори обаче, процесът ще бъде преустановен.

Делото на Борисов против Рашков беше заведено още през ноември 2021 година и за през вчерашния ден беше планувано първото му съвещание.

Лидерът на ГЕРБ упорства да получи 27 000 лева обезщетение. Поводът е, че говорейки за злоупотреби със средства за автомагистрала " Хемус ", до момента в който беше министър, Рашков сподели пред медии: " Тези средства са минали през една банка, благосъстоятелност на Бойко Борисов, и с този притежател Бойко Борисов е имал общи компании ".

Преди да заведе делото, Борисов няколко пъти прикани Рашков да се извини за " клеветите си ". " Кажете коя е банката, с цел да мога да Ви осъдя. Да може и банката да се отбрани. Ами в случай че е огромна банка, задгранична, става дума за доста пари и те ще го осъдят ", съобщи тогава Борисов.

Рашков пък тогава разяснява, че съвсем не познава Борисов, който е виждал два-три пъти по служебни мотиви. " Ако Борисов е завел дело против мен, наподобява са му свършили пачките с евро в чекмеджета и желае по някакъв метод да забогатее посредством мен ", сподели Рашков.

Отделно партия ГЕРБ съди Рашков за 100 000 лева В този развой бяха разпитани Делян Добрев и Костадин Ангелов от ГЕРБ, Ивайло Мирчев от " Демократична България ", както и евродепутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева. Искът на партията на Бойко Борисов беше заведен след изказванията на Рашков като министър, че " сред 30 и 40% от парите, превеждани предплатено на представяли се за строители на Автомагистрала " Хемус ", са се насочвали към ГЕРБ ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР