Бойко Борисов, властта и врачките/гадатели, ясновидци, нумеролози и прочие/ са

...
Бойко Борисов, властта и врачките/гадатели, ясновидци, нумеролози и прочие/ са
Коментари Харесай

Азбучник на българския хаос: ВРАЧКИ

Бойко Борисов, властта и врачките/гадатели, ясновидци, нумеролози и прочие/ са тематика, за която много-много не се приказва на съществено. Обратното, тази несериозна тематика е добре пристигнала в жълтите издания.
Дали става дума за ясновидство и знамение, или за измамничество, се спори и до през днешния ден. Най-обективният отговор вероятно е – и двете. Така или другояче от антични времена до през днешния ден хората на властта се пробват да употребяват тази сила и нейната тайнствена мощ. От по-ново време можем да споменем няколко исторически фигури, за които е обществено известна пристрастеността им към окултното: Хитлер, Цар Борис, Берлускони, Путин и доста други.
Според едно интернационално проучване сходни пророчества най-често са употребявани по време на публични рецесии и политически акции, с цел да повлияят на електоралните настройки. Напълно разбираемо, като се има поради, че хората по целия свят стават все по-суеверни, макар напредването на науките и технологиите. Впрочем врачките изцяло се приближават до ролята, която играят не дребен брой от социологическите организации. Често, в случай че не знаем какъв тъкмо е източникът и какво тъкмо четем, можем да объркаме техните прогнози/предсказания/. Двете обществени групи си наподобяват главно по това, че се стремят да бъдат покрай властта и да печелят от нея. Затова прогнозите и пророчествата в по-голямата си степен са в интерес на тези, които сега държат кокала.
България не прави изключение от общото предписание. Хората на властта са непосредствен контакт с всевъзможни врачки и гадателки. Публично неглижират предсказанията им, в случай че не са в тяхна изгода и намират подобаващия метод да им дадат публичност, в случай че е противоположното. Най-често не вършат това намерено и непосредствено, а посредством сложени медии. Защото знаят, че в очите на обществото това публично към момента наподобява някак несериозно. Както и знаят несъмнено противоположното – елементарните хора, гласоподавателите, се въздействат от сходни предсказания.
Голяма част от международни пророчества и предсказания през днешния ден наподобяват освен погрешни, само че и напряко смешни. Сред най-парадоксалните в са тези, че компютрите нямат никакво бъдеще, атомната бомба е цялостна химера, а Обединението на Германия в никакъв случай няма да се състои. Има и куп други.
Но дано се върнем в България с няколко цитата. Само се уверете какъв брой от тези прогнози са се случили.
„ След динамичната 2017 година, 2018 още веднъж ще бъде динамична, само че в различен аспект. Хората ще бъдат по-мъдри, по-пораснали, ще има баланс. Бойко Борисов отново ще е на власт, само че с доста необятна коалиция. Това включва БСП… В края на 2018 и началото на 2019 година Франция ще тръгне да излиза от Европейския съюз…Балканите ще се обединят ”/мнението е на ясновидката Гюгчен/
„ През 2017-2018 година в България ще има цялостен поврат и страната ще изживее цялостен стопански, политически и нравствен напредък. В неговата основа ще бъдат жена, в която се е вселил духът на Мария Магдалена и 37 годишен мъж, който носи духа на Давид ”/мнението е на ясновидеца и гадателя Георги Петков/
„ До 2017 година Адронният колайдер, който учените употребяват в Швейцария, ще разбалансира Земята. Това ще довете до аномалии и у нас. Ще има мощни земетресения…До 2018 година депутатите в Народното събрание ще станат 120, даже 80 ”/феноменът Василка Анакиева/
Както споделяше преди време баба ми: „ Да не съм гадателка, че да ти кажа, каквото искаш да чуеш. ”
 
Автор: Калин Илиев
___
 
" Азбучник на българския безпорядък ” съставлява поредност от мнения, чиито наименования следват последователността на буквите в българската писменост. Подобен метод има упоритостта да очертае оптимално необятен кръг от тематики, като открие техните връзки сред буквите, думите и словото през хаоса на Прехода. Другите текстове от поредицата четете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР