Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова бяха разпитани от

...
Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова бяха разпитани от
Коментари Харесай

Борисов, Горанов и Арнаудова на разпит в прокуратурата

Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова бяха разпитани от следовател. Причината - формираното досъдебно произвеждане по изказванията на Васил Божков, че тримата са го изнудвали. Преди 10 дни те бяха арестувани и освободени след обиски в домовете им.

На този стадий това, което знаем от следствието е дума против дума. В трети разпит Борисов, Горанов и Арнаудова отхвърлят изказванията на Васил Божков. Бившият финасов министър Владислав Горанов твърди, че в никакъв случай не е желал и в никакъв случай не е получавал пари от Васил Божков. Днес добави, че и Божков в никакъв случай и за нищо не го е изнудвал. Горанов напомни, че Законът за хазарта е променян през 2013 година по времето на кабинета " Орешарски " и тогава е пропуснато облагането на лотарийните игри. В края на 2014-та този пропуск е поправен и лотариите са обложени с такса. Още за разпитите в репортажа, който подготвихме дружно с Йоана Миланова.

Предстои още един разпит като очевидец и на премиера Кирил Петков. Това се постанова, тъй като първият е юридически от проверяващ служител на реда, а съгласно прокуратурата единствено следовател може да прави дейности по това следствие. Предстои да се изиска и разпит на самия Васил Божков посредством видеоконферентна връзка с Дубай.

С претекста, че е подписал декларация да не популяризира обстоятелства и условия от следствието, Борисов отхвърли да разяснява показанията си. Критикува обаче държавното управление, този път за дълга.

" Само за 30 дни милиард и половина нови задължения с три пъти по-високи лихви. Тези лихви ще минат половин милиард за година най-после. Така че до момента в който вие изпълнявате заръката на деня, в петък в Министерски съвет, гранитна зала, в наличието на Кирил Петков се подписа за милиардна договорка меморандум. Оправданието на Асен Василев през вчерашния ден по Нова телевизия беше, че той не би трябвало да ревизира, тъй като имало човек от Американското посолство. А службите къде са? А службите те не ревизират ли? ", съобщи ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Вторият разпитан Владислав Горанов също не разяснява в елементи разпита си. Заяви, че изказванията на Васил Божков, че е бил изнудван не дават отговор на истината. Въпросите на следователя бели същите, каквито са му задавали и на предходните два разпита в полицията. Днес обаче го питали повече за обстоятелствата, които в разпит като очевидец е разказал министър председателят Кирил Петков.

" Свидетелят Петков взе участие в опит за почистване на сметки с опозицията в миг, в който има надалеч по-големи рецесии в страната. За мен продължава да буди неразбиране за какво се стигна до такова искрено нарушение на закона, тъй като, с цел да арестуваш водача на опозицията е извънредно обезверен и детски ход. Въпрос: През 2019 г господин Божков желал ли е от вас неща, които са на ръба или от другата ръка на закона? Законът за
хазарта в частта облагане на хазартните игри не е променян от 2014 година края. Каквото и да твърди господин Божков законът за хазарта не е променян ", добави Владислав Горанов, някогашен министър на финансите.

Последна на разпит беше медийната съветничка на Борисов Севделина Арнаудова.

" Спрях единствено от почитание към Вас, с цел да ви кажа, че не мога да приказвам просто тъй като и аз съм подписала декларация да не оповестявам обстоятелства. Единствено това мога да ви кажа ", сподели още Севделина Арнаудова.

Според Арнаудова протичащото се е политическа офанзива против някогашните ръководещи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР