Бойко Борисов вдига предизборно лекарските заплати за срока на пандемията,

...
Бойко Борисов вдига предизборно лекарските заплати за срока на пандемията,
Коментари Харесай

АБВ: Борисов вдига предизборно лекарските заплати, залагайки капан

Бойко Борисов подвига предизборно лекарските заплати за периода на пандемията, залагайки капан на идващото държавно управление, което ще би трябвало да ги смъкна след края на изключителната епидемиологична конюнктура. Това съобщи пред Радио „ Фокус “ доктор Емил Стоименов, член на Народно събрание на политическа партия АБВ. Затова АБВ упорства нарастването в заплатите на лекарите, медицинските сестри и санитарите да бъде дефинитивно, а не е единствено за периода на пандемията, добави той.

„ Министърът на опазването на здравето още при започване на месеца разгласи дълго чаканото нарастване на заплатите за медиците - 600 лв. за лекарите, 360 лв. за медицинските сестри и 120 лв. за санитарите. Едва предходната седмица обаче стана ясно, че това нарастване ще бъде единствено за периода на пандемията. Правителството отпусна спомагателни 237 млн. лв. без изясненост докога са планувани тези пари. Ясно е, че с идването на имунизациите чакаме час по скоро тази пандемия да завърши. До пролетта обаче ще имаме и едно ново държавно управление, което уповавам се няма да бъде на ГЕРБ. ГЕРБ залага капан на идващото държавно управление, което ще би трябвало да отстрани тази обществена облага, когато се отстрани изключителната епидемиологична конюнктура в страната. На второ четене на бюджета на НЗОК стана ясно, че това увеличени е единствено за този период. Това е едно половинчато покачване и замитане на казуса под килимчето. С това се цели идващият кабинет да бъде дискредитиран, изпълнявайки закона за НЗОК, когато би трябвало да отстрани изключителната конюнктура, ще би трябвало да ореже и парите на лекарите, медицинските сестри и санитарите “, изясни Стоименов.

Той акцентира, че АБВ предлага четиригодишна тактика, посредством която страната ни да доближи средноевропейските заплати в областта на опазването на здравето. Парите за това могат да бъдат обезпечени посредством унищожаване на оптималния застрахователен приход, счита Стоименов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР