Бойко Борисов твърди, че е бил арестуван, защото ГЕРБ е

...
Бойко Борисов твърди, че е бил арестуван, защото ГЕРБ е
Коментари Харесай

Борисов: Арестуваха ме, за да не може ГЕРБ да подкрепи решение за доставка на оръжие за Украйна

Бойко Борисов твърди, че е бил задържан, тъй като ГЕРБ е изразил подготвеност да поддържа решение за Украйна . Това съобщи самият той на брифинг седмица откакто беше арестуван, дружно с неговия ПР Севделина Арнаудова и някогашния финансов министър Владислав Горанов. Бившият министър председател удостовери, че е свикан за разпит в прокуратурата . „ Естествено, че съм свикан и вие знаете, изтече информация. Цялата работа е да ни развеждат като маймуни “, сподели още Борисов.

" Във вторник тук беше посланика на Украйна и ние им дадохме цялостна поддръжка. Имаше искане от Украйна към държавното управление да помогне с въоръжение - маски, каски, ракети, бронежилетки . Казахме, че в случай че държавното управление внесе такова искане в Народното събрание, ние ще го подкрепим . Имах нахалството на идващия ден да потвърдя това пред Порошенко и Кличко. И в четвъртък ме арестуваха. За да не може в случай че влезе такова решение в Народното събрание, ГЕРБ да е афектиран, инфектиран и да не го поддържа ", счита Бойко Борисов.

Той направи уточнението, че към момента ГЕРБ-СДС има желание да поддържа вероятно решение за Украйна. " Може да сме афектирани и огорчени, само че евроатлантическата ни линия е ясна, за разлика от тази на Христовци и Атанасовци, които крепят тази коалиция, която разрушава страната ", сподели още опозиционния водач.

Бойко Борисов описа и елементи от обиска в дома му предишния четвъртък

" Завариха ме на масата с децата . Претършуваха всичко. Започнаха от кухнята, дивани, чини, тенджури - всичко. По двора от там, след това в помещението, в което дремя - облекла, чорапи, всичко долу . И върви един и снима, нима намерят нещо. Никога не съм имал златни кюлчета, по тази причина не могат да намерят такива. Никога Горанов не ми е донасял пари. Гаражи, изби, до тавана и назад надолу по двора. Треперих да не ми подмятат нещо, най-малко да бяха предизвестили детето да не е там ", добави той. Борисов също по този начин разгласи, че обмисля " дали да не се запечата в някое помещение в партийната централа, с цел да не може да му подмятат нещо ".

Той също по този начин съпостави себе си съветския опозиционер Навални, а Петков с Путин. По думите му Рашков е " като Хитлер " .

" Премиерът Кирил Петков стана очевидец на човек, упрекнат по закона Магнитски ", сподели някогашният министър председател. " Те се срутват. Откраднаха газа, в този момент се чудят по какъв начин да откраднат зърното. Заплашват младежкия ГЕРБ с пет години затвор. Те са в боязън. Те ли провокираха опашките за олио в Белгия, в Гърция, опашките за горива в Белград и Скопие? Това ли ви е демокрацията и смяната ", запита още Бойко Борисов.

От своя страна Владислав Горанов , който също бе измежду задържаните предходната седмица, разяснява сигналът на хазартния необут Васил Божков , по който е почнала интервенцията.

" През декември 2019 в МФ постъпи сигнал от Васил Божков, че избрани хазартни оператори не ползват закона и в страната постъпват неточни данни. Тогава аз отправям отчета към АДИФИ за инспекция. На 28 януари първите данни са налице и те демонстрират, че хазартните оператори в действителност са отчели по-малки такси пред страната. Две години след мен Асен Василев прави същата инспекция, която няма по какъв начин да откри друго. Опитът на висши чиновници от изпълнителната власт да се саморазправят с опозицията не е смяната, която се чака от нашето общество ", сподели още Горанов.
 
 Бойко Борисов ГЕРБ БГНЕС
Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова още веднъж разяснява по какъв начин прессъобщението за арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова се появява часове преди този момент действително да се случи. " Всички знаят в какъв брой часа бяха осъществени процесуалните дейности, които съдът отхвърли да признае. Питам: това политическа бухалка и принуда ли е? Рашковото Министерство на вътрешните работи да популяризира прессъобщения без да е намесена в действителност европейската прокуратура и да няма задържани лица, когато е публикувано известието ", добави тя.

" По предписание на премиера и по негово удостоверение, министърът на Министерство на вътрешните работи в нарушаване на всевъзможни закони арестува водач на най-голямата опозиционна партия . Никой не споделя кой ще поеме отговорност за неуспеха на акцията. Кой носи отговорност за това, което се случи в четвъртък, запита Тома Биков , също народен представител от ГЕРБ-СДС. Това е удар освен против ГЕРБ, а против европейската вероятност на България, добави той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР