Бойко Борисов търси начин да си купи време за оцеляване

...
Бойко Борисов търси начин да си купи време за оцеляване
Коментари Харесай

Защо БСП иска актуализация на бюджета сега - коментари

Бойко Борисов търси метод да си купи време за оцеляване във властта. Само че протестиращите желаят оставката му и тази на господин Гешев - те желаят да няма корупция, мафията да излезе от властта. И тъй като чуваме анонси от Бойко Борисов за разпределяне на пари, естественото е това да стане през българския парламент. Така аленият народен представител Георги Свиленски изясни за какво Българска социалистическа партия желае актуализация на държавния бюджет тъкмо по този начин.
В отговор, депутатът от ГЕРБ Александър Ненков, който е наследник на някогашния парламентарен арбитър Румен Ненков и ръководителя на Комисия за защита на конкуренцията Юлия Ненкова, изясни, че държавното управление прави всичко допустимо да помогне на всяка една потърпевша от ковид социално-икономическа група в България. Ние актуализирахме бюджета напролет - това може би се не помни, подсети Ненков.
Пред Нова телевизия Свиленски подсети, че при всеки заем следва интервенция на Народното събрание. Още не сме взели теглили подобен, като се наложи, че има интервенция на Народното събрание, опонира Ненков.
Няма по какъв начин да се раздават пари от джипа, това няма да избави властта, сподели Свиленски и добави, че очевидно най-големият призрачен сън на Бойко Борисов е да пристигна в Народното събрание. " Единственото избавление на страната е подаване на оставка - дори не толкоз актуализацията на бюджета. Няма по какъв начин да се харчи през остатъка - това е порочна процедура ", съобщи депутатът. И добави, че 8 месеца Българска социалистическа партия не са си създали актуализация на бюджета, само че в този момент за 1 седмица желаят такава за държавния бюджет.
Парадоксално е, че Българска социалистическа партия хем желаят актуализация на бюджета т.е. надзор от Народното събрание, хем оставка на държавното управление. Какво значи това - служебното държавно управление ли да управлява парите, попита Ненков. Свиленски опонира, че доста бързо може да има предварителни избори и ноември да има нов бюджет и нова власт, като всичко ще се успокои. " Може би употребява моментът да си събере багажа от Министерския съвет ", иронизира Свиленски по адрес на Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР