Бойко Борисов си изигра картите правилно, той желае да продължи

...
Бойко Борисов си изигра картите правилно, той желае да продължи
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Бойко Борисов си изигра картите правилно

" Бойко Борисов си изигра картите вярно, той желае да продължи разговора сред Турция и Европейски Съюз. Трябва да се уточнят разпоредбите. " Това сподели Вежди Рашидов, който участва на срещата на българския министър председател Борисов с президента на Турция Ердоган във връзка рецесията с мигрантите.
По думите му българо-турската граница елементарно може да бъде застрашена, тъй като нещата се развиват динамично. Рашидов добави, че обстановката на границата е умерено,  а министър председателят е посочил, по какъв начин би трябвало да се държи човек с хората:
" Острото държание ражда остро държание - разговорът е нещо доста значимо. "
" Борисов направи проява каква дипломация би трябвало да се води с хората, които са му близко – до границата. Отношението към България е положително ", сподели още Вежди Рашидов в изявление за bTV.
По думите му обяснението на Ердоган за казуса с мигрантите е доста просто:
" Той ръководи една доста огромна страна, има действителна война на границата, постоянно стават атентати, 3 млн. бежанци стоят на негова територия – има огромни разноски за тях, 42 милиарда разноски за турското общество. Трябва да приемем и сложността на турската страна. 9 години ги отглеждаме тези хора, споделя Ердоган ", изясни Рашидов.
" Никога последните 50 връзките на Балканите не са били както в този момент, има баланс и в връзките с огромния съсед ", напомни още Рашидов.
Според него казусът е, че Турция действително не е получила пари от Европа, с цел да се грижи за тези хора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР