Бойко Борисов се закани на хората с несигурен резултат от

...
Бойко Борисов се закани на хората с несигурен резултат от
Коментари Харесай

Борисов се закани на хората с несигурен резултат от изборите

Бойко Борисов се закани на хората с нерешителен резултат от изборите в коментар за оценката на интернационалната рейтингова компания Фич (Fitch Ratings). Без да изяснява какво има поради под нерешителен резултат, само че давайки да се разбере, че това само може да значи да не завоюва ГЕРБ, той употребява случая да залее публиката с следващи хвалби и нападки към президента.

Той направи същото и през октомври м.г. при представянето на оценката на друга рейтингова компания Moody’s. Тогава Борисов бе с финансовия министър Кирил Ананиев и двамата станаха емблематични като разясниха изводите, седнали на пънове пред погледа на зам.строителния министър Николай Нанков. 

 и понякога пита Ананиев, се повтори съвсем изцяло, като единствено пъновете бяха заменени с панорамни картини на зелени поляни, а като очевидец на хвалбите този път взе участие просветителния министър Красимир Вълчев. 

" Нашите съперници приказват за съсипия, само че съсипия остава единствено след тяхното ръководство. Fitch регистрира като риск за страната ни несигурния резултат от изборите. Дори и интернационалните специалисти знаят, че след обединението Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи следва единствено банкрут и рецесия. Когато ние управляваме, всички стратегии работят и парите стигат до хората ", разгласи Борисов. После съобщи, че " само в България вероятността се покачва по време на пандемията ", както и че от " извънредно значение за всичко това е присъединението ни към чакалнята на Еврозоната ".

" Дефицитът ни и външният дълг са измежду най-ниските в Европа. Това показват специалистите. А нашите съперници още веднъж споделят, че ние сме задължили българите. Това е следващата им неистина! ", упрекна министър председателят като на няколко пъти загатна в този подтекст президента.

Ден по-рано финансовото министерство се похвали, че " интернационалната рейтингова организация Fitch Ratings увеличи вероятността от постоянна на позитивна пред дълготрайния кредитен рейтинг на България в задгранична и локална валута " и че " рейтингът ‘BBB’ се удостоверява ".

От оценката излиза наяве, че позитивните детайли идват главно от " вероятностите за доста финансиране на вложенията от Европейски Съюз " и от " ангажираността за макроикономическа и фискална непоклатимост, подкрепена от дълготрайното действие на режим на паричен съвет и присъединяване на България в Механизма на обменните валутни курсове II (ERM II). "

" България ще бъде един от главните бенефициенти на прехвърляния от Европейски Съюз през идващите години, в това число 16,6 милиарда евро (27 % от Брутният вътрешен продукт за 2020 г.) през идната многогодишна финансова рамка (2021-2027 г.) и 7,5 милиарда евро (12 % от БВП) безплатни средства от Европейски Съюз по механизма последващо потомство (NGEU). Въпреки предизвикването да се усвои толкоз огромно количество средства, Fitch Ratings има вяра, че това ще увеличи икономическия напредък от плануваните 3 % през 2021 година на 4-5 % през интервала 2022-2025 година ", написа в оценката.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР