Бойко Борисов се разгневи на обвиненията на депутата от ДБ

...
Бойко Борисов се разгневи на обвиненията на депутата от ДБ
Коментари Харесай

Борисов за Мартин Димитров: Сега много силен стана, а мълчеше като рибок

Бойко Борисов се разгневи на обвиняванията на депутата от Демократична България Мартин Димитров, който разкритикува някогашните ръководещи за забавянето на градежа на интерконектора с Гърция, поради което в този момент сме подвластни от един снабдител. Той се обърна косвено към икономиста и някогашен водач на Съюз на демократичните сили на днешния брифинг на ГЕРБ в централата на партията.

Експремиерът напомни, че още през 2009-а кабинетът е работил по плана „ Набуко”. България внасяше милиони, аз бях моторът на „ Набуко”, тъй като азерският газ трябваше да размени Южен поток. След това този план го стопираха, допускам че е поради Нагорни Карабах и се взе решение за тръба през Гърция за Италия, върна се обратно Борисов.



" Питам Мартин - с какъв ум през 2009-а, в най-голямата финансова рецесия, да влагаме пари в нищото, като в това време се борим да го прекараме през България?! Почвайки тая връзка, нямаше ли да капитулираме? ", изригна Борисов.

Какво си ми споделил, бе? Мълчеше като рибок. Много мощни станахте. Няма да ви прощавам повече, Как се навеждаше единствено..., отсече Борисов.

Как да се закача през 2011? Българският народ е вложил половин милиард, а гръцките фирзми, които го строят, се забавиха, продължи водачът на ГЕРБ. Да кажеш, че Борисов е отговорен, това са негодници, изригна той.

Една година строиха интерконектора и нищо не направиха, в този момент споделят, че щял да е подготвен през юни. Няма да е подготвен през юни. Гърците би трябвало да почнат да вършат компресори, знаете ли по какъв начин се вършат, или ще ни накарат да ги платим, предсказа Борисов.

Ние 17 най-модерни компресори наслагахме – това са 80 % от компресорите на Балканите, похвали се експремиерът.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР