Бойко Борисов се очаква днес на извънредната конференция на ГЕРБ

...
Бойко Борисов се очаква днес на извънредната конференция на ГЕРБ
Коментари Харесай

Актуален слух: Днес Бойко Борисов се оттегля, Деница Сачева поема управлението на държавата

Бойко Борисов се чака през днешния ден на изключителната конференция на ГЕРБ да се отдръпна като министър-председател. Този слух върви из редиците на партията, научи организация BulNews.
Той щял да разгласи, че се отдръпва от поста, с цел да приготви ГЕРБ за изборите и да обикаля страната. Това към този момент е направила Севдалина Арнаудова, началник на държавната осведомителна работа. Мандатът на настоящето държавно управление ще да бъде завършен от Деница Сачева, министър на труда и обществената политика. Вероятно Бойко Борисов ще излезе в отпуск. Според хората в ГЕРБ, Сачева е припознавана и като човек на ДСБ, и от нея се чака да потуши митингите в страната. На изборите през 2013 година беше претендент за народен представител точно от ДСБ. Тогава беше измежду най-яростните критици на ГЕРБ и Бойко Борисов. Сега е считана за фаворитка на Борисов.
Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в София. Завършва междинното си обучение в Езикова гимназия „ Гео Милев “ в Добрич. След това приключва Висше учебно заведение по туристически мениджмънт в Маастрихт, Холандия и Международен лицей по туризъм в Албена. Изучава и приключва Бакалавър по „ Социална педагогика “ в Югозападен университет „ Неофит Рилски “ в Благоевград, където придобива и своите знания и пристрастеност към обществената сфера. Магистър е по „ Здравен мениджмънт “ в Университета „ Проф. доктор Асен Златаров “, Бургас. Впоследствие приключва магистър (Cum Laude) по „ Връзки с обществеността “ във Факултета по публицистика и всеобща връзка към Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Преминава курсове за образование по обществен маркетинг, връзки с обществеността, политически маркетинг, ръководство на общественото подкрепяне и услуги, ръководство на външни запаси и ръководство на риска във Англия, Холандия, Бразилия, Колумбия, Австралия и Съединени американски щати.

Политическа кариера
Деница Сачева е дълготраен деятел в неправителствения бранш, на два пъти претендент за народен представител от десницата, някогашен член на здравната каса (НЗОК) от първите години на основаването ѝ, взе участие в създаването на някои от първите стратегически документи за промени в опазването на здравето по времето на министър Илко Семерджиев (1999 – 2001 г.), зам.-министър в общественото и в просветителното министерство по времето на държавни управления на Политическа партия ГЕРБ. Сачева е един от първите 10 чиновници на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), където от 1999 година работи като шеф на дирекция „ Международно съдействие, европейска интеграция и планове “.
Година и половина е шеф на кабинета на министъра на опазването на здравето (1999 – 2001) доктор Илко Семерджиев в държавното управление на ОДС с министър-председател Иван Костов. Участвала е в екипа, създал и съставил Националната здравна тактика 2001 – 2010 и План за деяние към нея. Там дава отговор също и за връзките с интернационалните институции, Международния валутен фонд, Световната банка и Европейската комисия. Била е ръководител на Съвета на шефовете на МБАЛ – Хасково и Балнеологичен център „ Камена “ – Велинград.
Хоноруван учител в Нов български университет по политически връзки. Работила е като съветник по над 15 интернационалните плана, финансирани от Европейската комисия, Световната банка и Американската организация за интернационално развиване. Тя е била ръководител на Българската асоциация на пиар организациите. През 2001 година Деница Сачева е създател и изпълнителен шеф на PR организация IntelDay Solutions (www.intelday.com), повторен притежател на Световна златна премия за отлични достижения в PR за 2007 и 2012 година и притежател на номинация през 2009 за най-хубава компания за Източна Европа в влиятелния PR конкурс SABRE.

Заместник-министър на труда и обществената политика
След подадената оставка на Министъра на труда и обществената политика Ивайло Калфин и промяната на политическия кабинет с новия министър – Зорница Русинова, Деница Сачева става заместник-министър за интервала май 2016 година – януари 2017 година. "Това можете да очаквате от мен и за в бъдеще – полза, бистрота на дейностите, опълчване на неприемливото. Защото няма никаква причина, в случай че 21 години правех това, да спра да го върша и за напред. “

Заместник-министър на образованието и науката
От 2017 година до края на 2019 година тя е заместник-министър на образованието и науката. В Министерството (МОН) нейна отраслова дирекция е „ Приобщаващо обучение “, чиято отговорност е поощряване и помощ на децата със специфични просветителни потребности, със заложби, както и деца от обществено слаби фамилии. Активно работи за дигитализацията на образованието, както и за модернизацията на учебните заведения, за новаторските учебни заведения, които са към този момент над 375. По нейно предложение бе предпазен пред Европейската комисия план за 105 млн. лева за цифровизация на междинното обучение у нас.

Министър на труда и обществената политика
От декември 2019 година Деница Сачева е Министър на труда и обществената политика. За кандидатурата ѝ гласоподават 114 народни представители, 106 са „ срещу “, а трима се въздържат от избор. Сачева бе подкрепена от парламентарните групи на ГЕРБ и Обединени патриоти, а срещу бяха депутатите от Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. „ Въздържал се “ гласоподаваха трима народни представители от „ Воля “. При полагането на клетва в Народното събрание Деница Сачева декларира, че заради упованията към нея да се оправи с наболелите тематики и нашумелите проблеми в бранша на Министерството, тя ще бъде диалогичен министър, като подсигурява, че ще организира разговор с безусловно всички заинтригувани страни, с цел да се вземе съответно решение и да няма ощетени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР