“Бойко Борисов се е заблудил, че топката за Пловдивския панаир

...
“Бойко Борисов се е заблудил, че топката за Пловдивския панаир
Коментари Харесай

Стела Николова: Борисов да призове варненските си общинари да върнат акциите от Пловдивския панаир

“Бойко Борисов се е заблудил, че топката за Пловдивския панаир е в община Пловдив, тя е в община Варна. Нека призове общинските си съветници във Варна да върнат акциите от Панаира на страната. Този Панаир би трябвало да се върне там, където му е мястото”. Това съобщи в изявление за “Евронюз” депутатът от ПП-ДБ Стела Николова.

Вчера тя получи писмо от Апелативната прокуратура във Варна, че е формирано досъдебно произвеждане против варненския кмет Иван Портних за закононарушение по работа поради бездействието му по решението на локалния общински съвет да върне акциите на общината в Пловдивския панаир. С решението на апелативната прокуратурата се анулира отвод на Специализираната прокуратура отпреди 2 години да бъде разследван Портних.

“Това е пробив в прокуратурата, тъй като се занимавам с проблема от 2021 година Тогава разбрахме, че Портних не е извършил решение на Общинския съвет от 2017 г.”, сподели Николова. Тя подсети, че казусът касае притежаваните от община Варна 29% от акциите в Панаира, които е трябвало да бъдат сменени за парцел в центъра на града - така наречен Дупка. Замяната обаче не се реализира, откакто държавното управление на Бойко Борисов заплати 43 млн. лева за Дупката и общинският съвет реши да върне акциите от Панаира на страната. Едва през 2021 година обаче съветниците научиха, че кметът Портних не е извършил решението на общинарите за връщане на акциите, откакто Гергов ги апортира в Панаира.

“Ако България е правова страна, не може да се заобикалят решенията на общинския съвет, те не са пожелателни. Освен това Портних цели 5 години не е предложил представител на Варна в общото заседание на акционерите за тези 29%”, сподели депутатът. И подсети, че Панаирът към момента има късмет да бъде избавен след отхвърли на Търговския указател да впише апорта на варненския дял.

Николова окачестви като безсрамен и отводът на община Пловдив и нейния кмет Здравко Димитров да апелират правосъдното решение за апорта, както и като безразсъден коментарът на варненския кмет Иван Портних, че в случай че някой му даде 16 млн. лева, щял да му даде акциите. Тя още веднъж прикани страната да си ги изиска, тъй като няма никакви гаранции, че теренът на Панаира няма да бъде презастроен.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР