Бойко Борисов призова общинските съветници от ГЕРБ-СДС да не подкрепят

...
Бойко Борисов призова общинските съветници от ГЕРБ-СДС да не подкрепят
Коментари Харесай

Борисов призова общинските съветници от ГЕРБ-СДС да не подкрепят построяването на паметника на инж. Иван Иванов

Бойко Борисов прикани общинските съветници от ГЕРБ-СДС да не поддържат построяването на паметника на кмета на София инж. Иван Иванов. В пост във Facebook водачът на ГЕРБ изяснява, че съветниците ще се съобразят с показаните данни за политическата активност на инж. Иванов в интерес на нацистка Германия. 

„ Това заявих по време на среща с представители на еврейската общественост в България, в която се включиха и сътрудниците от ГЕРБ в Столичния общински съвет и Даниел Лорер от „ Продължаваме промяната “ (ПП), написа Борисов.

„ По време на диалога подчертах, че езикът на омразата няма място в българското общество. В тази връзка показах и безапелационното ни терзание от потреблението на антисемитска изразителност в българския парламент и опитите за политическа корист с тематиката за спасяването на българските евреи “, добавя водачът на ГЕРБ.



От своя страна представителите на еврейската общественост са изказали признателност за виновната и безапелационна позиция на ГЕРБ. И са подчертали, че ще продължат да бъдат пазители на историята и истината.

На 29 март от „ Синя София “ в позиция във връзка бюджета на столицата оповестиха, че предлагането им за слагане на монумент на кмета на София инж. Иван Иванов се разисква в комисиите на Столичния общински съвет.

На 13 ноември 2023 година общинските съветници от „ Синя София “ проф. Вили Лилков и Ивайло Йонков са внесли и запитване до кмета Васил Терзиев за това по кое време Столична община ще сложи паметника на Иван Иванов на избраното му място пред метростанция „ Васил Левски “. Вили Лилков напомня, че решението за слагането на паметника е взето от Столичния общински съвет през 2011 година.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР