Бойко Борисов посети строежа на новия храм в Стария град

...
Бойко Борисов посети строежа на новия храм в Стария град
Коментари Харесай

Борисов от Пловдив: Срам! Христо Иванов говори за дробчета, Киро и Асен да си заминат като антихристи

Бойко Борисов посети градежа на новия храм в Стария град в Пловдив, който ще бъде на мястото на разрушеният при строителството на Тунела под Джамбазтепе храм. Старият параклис е носил името на Светите архангели, по този начин ще се споделя и бъдещият храм. Той се намира в двора на новата постройка на Пловдивската митрополия в Стария град.

Из храма и новата постройка на Пловдивската митрополия той беше разведен персонално от Пловдивският митрополит Николай.

„ Трябваше публицистите да слушат и да пратят проповедта ти за Украйна на Да, България, Демократична България. Затова е епископ, да поканят владиката в Народното събрание и да върнат да прегласуват каквото желаят. Съжалявам, че владиката не беше в Народното събрание, с цел да гледа този позор и да им поговори да схванат кой е нападнатия, на кой би трябвало да помогнем. Нищо. Парламент, обвързван единствено с постове, пари и власт. Всичко, което ние вършим тук – тази черква, тези архангели ще пазят Пловдив. Тук е имало черква и са я разрушили. Срам, до там да каже през вчерашния ден Христо Иванов, че те имали единствено дробчета. Не мис е приказва кулинарно на Гегьовден. Другите изяли тлъстото, а за него – дробчетата. Срам! “, сподели Борисов на митрополита и го помоли да повтори речта си от храма „ Св. Георги “, където през днешния ден митрополитът оглави Архиерейска Божествена света Литургия.

„ Когато злото се преумножи в света, се преумножават бедствията. Това е причинност – бедствия в душите, в фамилиите, катаклизми, заболявания, пандемии, боязън гибел, а в този момент и война. Още по-страшно – война сред братя. Още по-страшно - Русия атакува Украйна. Това е грях - православни християни против православни християни. Тая война се води върху нашите души, душите на всички православни християни. Казано е в Библията - не убивай, Божия заповед е. Никой няма право да промени тая заповед. Ако някой се колебае, на коя страна да стане, да попита в съвестта си Исус Христос в на коя страна би застанал - на страната на нападателя или нападнатия. Уверявам ви, Христос би защитил нападнатия. Да молим Бог да умири размирните, тъй като сме християни и служим на княза на мира Исус Христос. Нашето предопределение е да бъдем миротворци, знаем неговите думи блажени са миротворците, те ще се нарекат синове божи “, сподели митрополит Николай.

По думите на Борисов през вчерашния ден 6 часа е било обсъждано „ по какъв начин да се вземат на данъкоплатците повече пари с разширение на комисии “.

„ Тези би трябвало да стоят, до момента в който заравнят всичко и всяка мисъл, че те са нещо били или може да бъдат нещо положително за България – да си заминат като антихристите. Без Киро и Асен не може България 1300 години “, добави водачът на ГЕРБ.

По думите му държавното управление е „ конфигурирано “ от президента Румен Радев.

„ Радев ги конфигурира, и споделяше, че в случай че има повече такива като Киро и Асен България ще е на луната. Сега се пази от Янев, тъй като хората него го сочат с пръст – за неуверени позиции, няма позиции. Който сее ветровете, жъне бурите – той направи да се ненавиждат хората, а владиката споделя миротворецът е значим. Да слушаме какво ни приказва той, какво ни приказва църквата. Затова вървях да чувам през днешния ден, единствено може да научите “, добави още Борисов.

По мотив гласуването в Народното събрание Борисов добави:

„ Няма решение, Христо Иванов също сподели, че няма решение. Те единствено употребяват парите на данъкоплатците в Народното събрание и си разпределят постове. Карат се за двама души във комисии – знаете ли какви са тези комисии, по кое време заседават, какво, по 10 дни са във почивка, единствено харчат и нищо. Няма коалиция, няма решения. Само се разпределя – от пътищата ще взима тоя, от военните доставки – тоя. За нас дадоха единствено постни дробчета, ей тука в ресторанта влезте – вратна пържола, телешко филе, вретено, а за ДБ-то останали дробчетата, това се води карантия. Корупция и пари, разпаднала се е обединението. Докато не откраднат от слънчевите паркове, от оръжейните фабрики и след това като дойдат и кажат ще достроят “, добави още Борисов.

По думите му украинският дипломат е бил замесен в спешен ПР на Кирил Петков.

„ Повече няма да пристигна при мен, щом го вкараха в ПР да им избавя обединението. Те упорстваха за военна помощ – ракети, самолети, танкове и ми заплаща в този момент писмо, да избави Кирил Петков. Срамота за него и до толкоз с поддръжката на посланика “, уточни Борисов.

Борисов насочи и привет към българите: „ Да са храбри, живи и здрави, и да слушат какво им приказват свещениците в църквите “.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР