Бойко Борисов обеща правителството да отпусна половин милион лева за

...
Бойко Борисов обеща правителството да отпусна половин милион лева за
Коментари Харесай

Борисов обеща: Ще отпуснем половин милион лева за ремонта на Троянския манастир

Бойко Борисов даде обещание държавното управление да отпусна половин милион лв. за ремонта на още едно крило на Троянския манастир. Пред публицисти в светата обител министър председателят сподели, че решение за това ще се вземе на следващия ден.

" Догодина за празника Антимовото крило би трябвало да се реконструира до основи и ще бъде направено. Знаете - като кажем нещо, то на следващия ден ще стане ", съобщи Борисов. Той сподели още, че от една-две години държавното управление се грижи освен за този манастир, а за всички църкви и манастири в България, което по думите му и патриархът може да удостовери - че стотици са направени.

" На 10 септември се разбрахме с патриарха и съветския дипломат, в Русе църквата, която я бяха взривили комунистите едно време да създадат Пантеон, в този момент я изградихме отначало ", съобщи още министър председателят. Той добави, че на 10 септември патриархът и русенският митрополит ще осветят църквата, както е канонът.

" Така че за наша огромна наслада през днешния ден на празниците всеобщо българите излизат и почитат вярата и това е добре - има ли религия, има вяра за бъдещето ", сподели министър председателят, който честити празника на всички българи и им пожела да са живи и здрави. " Бог пред нас, ние след него, това е извънредно прекрасен празник ", сподели още Бойко Борисов. Той беше в светата обител на днешния храмов празник, където се срещна с патриарх Неофит и с игумена на манастира Величкия свещеник Сионий.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР