Бойко Борисов няма да излезе цял от мъртвата хватка на

...
Бойко Борисов няма да излезе цял от мъртвата хватка на
Коментари Харесай

Цветан Василев: Пеевски е разследван в САЩ и за пране на пари

Бойко Борисов няма да излезе цялостен от мъртвата хватка на Пеевски, предвижда банкерът дезертьор Цветан Василев в четиричасов онлайн чат, проведен от YouTube канала " Най-добрите " на Георги Станков от Хасково.

Скритото партньорство сред Борисов и Пеевски няма да приключи добре за българския министър председател, предвижда някогашният мажоритарен притежател на КТБ, съгласно който е доста по-вероятно Борисов да излезе пръв от българската политика, в сравнение с депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Василев, който е главен обвинен по мегаделото за източването на КТБ, за следващ път повтори тезата си, че банката е фалирана от някогашния му съучастник Делян Пеевски благодарение на прокуратурата и персонално основния прокурор Сотир Цацаров.

Той отхвърли изказванията на " медиите от Пеевската помийна яма ", че някогашният министър председател Иван Костов се е възползвал от КТБ.
" Ако някой се е възползвал от КТБ, това не е Иван Костов, а Движение за права и свободи посредством Пееевски и Борисов посредством Александър Сталийски ", сподели Василев.
" Най-дълбоката неистина, популяризирана от клоаките на Пеевски, а и на Борисов, е лъжата, че Иван Костов е получавал нещо от мен. Аз съм правил много срещи с Иван Костов, само че в никакъв случай не съм приказвал с Иван Костов за пари. Говорихме за опасности. Т.нар. абонамент с лабораторията (Лабораторията за разбор на риска в Нов български университет - бел.ред.) беше нещо, от което имахме потребност – той е употребен при планирането на разноските и вложенията на банката.
Това е една дълбока неистина - в случай че някой се е възползвал директно от КТБ, това не е Иван Костов. Това са структурите към Делян Пеевски, т.е. Движение за права и свободи, и структурите към Александър Сталийски, т.е. Бойко Борисов " , разясни Василев.
Той заяви също, че против Пеевски е стартирало второ следствие по закона " Магнитски " в Съединени американски щати.
" Срещу Пеевски се води второ следствие от Държавния департамент, което е настрана от моята апликация по закона " Магнитски ". Съвсем настрана е - става дума за пране на пари в изключително огромни размери ", разкри Цветан Василев.
По думите му българското държавно управление е изпращало свои министри в Съединени американски щати, с цел да дадат спомагателна информация по следствието " Магнитски ": " да обяснят какъв брой аз не съм прав ".
" Но и това не им е помогнало. Затова са и толкоз нервни, по тази причина е и тази бомбардировка ", счита той.
Василев твърди, че приложението му по делото в Държавния департамент на Съединени американски щати е подкрепена от сенатори и конгресмени.

" Силно се надявам, че ще получат мощния пестник от там и мисля, че не съм единственият, който се надява на това. Вярвам, че в скоро време ще имаме решение по нашата тъжба ", съобщи оптимистично Василев.

Той също така описа, че при първото държавното управление на Бойко Борисов не бил в положителни връзки с него поради Пеевски. " След рухването на Борисов се надявах нещата да се възстановяват – и за мен, и за бизнеса в България. Но очевидно съм подценявал Пеевски ", призна той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР