Бойко Борисов няма да е кандидатът за премиер на ГЕРБ

...
Бойко Борисов няма да е кандидатът за премиер на ГЕРБ
Коментари Харесай

Борисов: Няма да съм аз проектопремиерът

Бойко Борисов няма да е претендентът за министър председател на ГЕРБ с първия мандат, който президентът Румен Радев ще връчи на политическата му мощ, разгласи самият той на брифинг след консултацията при президента. 

И за следващ път повтори, че най-важното за него е да се сформира постоянен кабинет точно с обединението ПП-ДБ.

" Когато има безспорна рецесия, никой няма изгода от това да се разрушава до дъно политическата класа, в това число и президентът. Колкото повече ръководи, толкоз повече пасиви отиват към него ", разгласи Борисов, запитан дали е дал прошка на Радев за вдигнатия пестник и определенията " мутри ". 

Експремиерът съобщи, че 3 пъти отпред на Министерския съвет му стигали. Но и предизвести, че когато и да му се наложело да сформира кабинет, де факто това щяло да му отнеме десетина минути: 

" Половината ми група в Народно събрание са министри. за 10 минути мога да ги напиша. Имаме няколко разновидността за проектопремиер. най-хубавото за България е за коалиция с Политическа партия ", повтори още Борисов. 

И скастри остро водача на ДСБ ген. Атанас Атанасов, чиято теза е, че посредством коалиция с ПП-ДБ ГЕРБ целяла да употребява като пералня за имиджа си. " Сутринта един от сътрудниците бил споделил, че ние желаеме пералня. Човек, получил 7-8 % на изборите да приказва по този начин за партия, побеждавала ги над 10-15 пъти и с машини, и без машини, да каже, че той би бил пералня, това е извънредно високо самочувствие ", ядоса се Бойко. 

" Искам България да върви напред, в случай че ще ГЕРБ да стане и 5 %. След 6 месеца отново ще е на 25. 

Но добруването на хората ми е най-милото. Всичко неприятно съм оставил обратно, другояче не бих си приказвал с Кирил и Асен, а ние си приказваме. Омразата е най-лесното ", съобщи още той. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР