Бойко Борисов не подава оставка, защото го е страх от

...
Бойко Борисов не подава оставка, защото го е страх от
Коментари Харесай

Проф. Св. Ставрев: Борисов не подава оставка от страх, няма за какво да преговаря с Радев

Бойко Борисов не подава оставка, тъй като го е боязън от последствията, акцентира преподавателят. Според него, в случай че от ГЕРБ са толкоз сигурни, че биха спечелили изборите, то дано се явят на предварителни такива, „ да си ревизират хипотезата. Радев и Борисов няма защо да договарят, безапелационен е професор Светослав Ставрев.
„ Ако държавното управление си подаде оставка, а Гешев не си я подаде, нямам доверие митингите да продължат. “ Това сподели още пред БНР проф. Светослав Ставрев, учител по обществена администрация. По думите му, вчерашното " Велико национално въстание 3 " е опровергало тезата за изчерпаната сила на митинга. " Вчерашната вечер сподели, че няма заглъхване ", уточни Ставрев.

Светослав Ставрев съобщи, че е заинтригуван от самодейността на вицепремиера Красимир Каракачанов за помиряване сред премиера и президента, и основаване на експертно държавно управление. „ Поради това, че не зная той от свое персонално име ли я стартира, или от някой различен, който го употребява като вестоносец. Ако е от негово персонално име, е доста учудващо - той въпреки всичко не е какъв да е, а вицепремиер в това държавно управление и някак си да „ подаваш оставката “ на това държавно управление, без да си питал премиера, без да си го съгласувал със своите сътрудници в кабинета, ми се вижда нерелевантно. Вторият вид – отиваме към хипотезата „ кой е кой “ или какво съставлява задкулисието в България “, разяснява Ставрев.

Опитите за дискредитиране на митинга са естествена защитна реакция на тези, против които се стачкува, счита той. „ В една културна среда, когато имаш толкоз, 70 и какъв брой дни митинги, в които вземат участие десетки хиляди души, когато социологически изследвания демонстрират, че над 60 на 100 от хората в България поддържат митинга, ти да се правиш, че те са тайфа разбойници и нехранимайковци, които нямат какво да вършат и отиват звук да подвигат, някак си не е културно “, разяснява проф. Ставрев.

Запитан за бъдещето на така наречен Отровно трио, Светослав Ставрев уточни, че то е свършило потребна работа, тъй като е провело митингите, „ без да взе участие партия в тях “.

„ Ако съм на тяхно място, аз в този миг ще записвам незабавно някаква организация, партиоподобна, която да има право да се явява на изборите. Тази сила, която заглъхва неудовлетворена, тя би трябвало да продължи в подготвеност да взе участие в идващите легални ходове на политическия живот, каквито са изборите “, посочи професорът. Това съгласно Ставрев би завършило „ един стадий от съпротивата “.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР