Бойко Борисов не е премиер и е без мнозинство в

...
Бойко Борисов не е премиер и е без мнозинство в
Коментари Харесай

Според „Капитал” управляват не ПП, а Бойко Борисов

Бойко Борисов не е министър председател и е без болшинство в Народното събрание от пролетта на 2021 година, само че няколко събития от последните 2 седмици демонстрират, че моделът е тук. Това написа в коментар в. „ Капитал “. Изданието дава за образец митинга на зърнопроизводителите против вноса на украинско зърно, когато водачът на ГЕРБ обществено е предложил на Николай Денков, който ръководи ротационно с Мария Габриел в сглобка с ГЕРБ, да договаря с протестиращите и назова земеделският министър „ слаб “.

Това стана, макар че депутатите от ГЕРБ също гласоподаваха за анулация на възбраната за вноса от Украйна. Така след митинг и рекомендацията на Борисов държавното управление на Денков подписа меморандум с производителите, в който отстъпи пред настояванията им.

Тази седмица финансовият министър Асен Василев предложи с промени в данъчните закони Данък добавена стойност за ресторантьорите да се върне на 20% от следващата година. Последваха закани за митинги, а реакцията не ГЕРБ не закъсня - няколко депутати от партията оповестиха, че решението не е в съгласие с тях.

Ден по-късно ги последва и самият Борисов, който разгласи, че няма да поддържа повдигането на налога. Без поддръжка на ГЕРБ тази смяна няма по какъв начин да мине, още повече че против нея са и Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

А апропо Борисов съобщи, че не поддържа и предлагането националния празник 3 март да бъде заменен с 24 май - друго предложение на ПП-ДБ, отбелязва „ Капитал “.

Страх ли го е Борисов от загуба на електорална обич, има ли сделки с някои браншове преди избори, или просто неодобрява кабинета „ Денков “ - към този момент е неразбираемо. Видимото е, че значими решения в изпълнителната власт не престават да зависят от модела на Борисов и ГЕРБ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР