Бойко Борисов направи остър ход с партийните субсидии заради гафа

...
Бойко Борисов направи остър ход с партийните субсидии заради гафа
Коментари Харесай

Ген. Атанас Атанасов: Горанов трябва да си подаде оставката заради гафа със субсидиите, а Борисов замаза гафа му

Бойко Борисов направи изострен ход с партийните дотации поради гафа на финансовият министър Владислав Горанов. Премиерът знаеше, че предлагането му за намаляването им от 11 на 1 лев няма да бъде признато, само че един месец се занимаваме с тези тематика. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ водачът на ДСБ ген. Атанас Атанасов, написа " Флагман ".

``
реклама

Той показа, че партията му има да връща на страната към 50 000 лв., само че трябвало да съберат дарения, тъй като нямало различен метод, защото дотация към този момент не получава. 

„ Тази сага от кое място потегли? От това, че министърът на финансите, злоупотребявайки с пълномощията си, е наддавал дълго време пари на партиите. Вместо да понесе отговорност и да подаде оставката, че е разхитил пари от бюджета, Борисов направи този изострен ход и то с нещо, което знаеше, че няма да бъде признато. Един месец обаче се занимаваме с тези дотации “, съобщи генералът.

„ Извадих законопроектът, който е импортиран през 2001 година за събсидиране на политическите партии. В претекстовете е записано, че това се прави като съществена антикорупционна мярка с оглед присъединението на България към Европейския съюз. Сега Борисов споделя „ Не ви трябват дотации, търсете си пари от спонсорите, а Движение за права и свободи непосредствено обявиха, че обръчите от компании щели да ни обслужват “, добави той.

Целта на тази маневра на Борисов е отклонение на публичното внимание от гафа на финансовия министър, който е свързващо звено сред ГЕРБ и Движение за права и свободи, съобщи Атанасов.

Той разяснява решението на Антикорупционната комисия, че няма нарушавания по въпросите с парцелите на властта.

„ Скандалът „ Апартамент гейт ” стартира с една смешка. Цветан Цветанов сподели, че няма кой да го накаже и се оказа прав ", сподели още ген. Атанасов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР