Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Сергей Станишев, Румен Овчаров, Иван Портних,

...
Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Сергей Станишев, Румен Овчаров, Иван Портних,
Коментари Харесай

Само папата не е поканен на изслушване за Пловдивския панаир - Политика

Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Сергей Станишев, Румен Овчаров, Иван Портних, Иван Тотев и Георги Гергов и ръководителите на общинските препоръки в Пловдив и Варна ще бъдат изслушани в Народното събрание този петък във връзка " харизването " на Пловдивския панаир на почетния консул на Русия в Пловдив Георги Гергов.

Това реши за определяне на всички обстоятелства, свързани с поемането на цялостния надзор на панаира от предприемача посредством дейности на централната и локалните власт в общините Пловдив и Варна от 2016 година насам на първото си съвещание.

По време на разискването депутатът деец от Движение за права и свободи Рамадан Аталай съпостави Пловдивския панаир със " скотски овчарник " и демонстративно напусна първото съвещание на краткотрайната комисия. В началото на изявлението си той акцентира, че Движение за права и свободи са подкрепили основаването на тази комисия с ясното схващане, че това ще е чисто политически акт. По думите му на всички е ясно, че няма по какъв начин комисията да излезе с извънредно решение.

" Явно, че казусът е сериозен, не е за разрешаване за един ден. Ако фактически е проблем, тъй като е персонално мое мнение, че Народното събрание няма правно съображение да се занимава с търговски взаимоотношения сред една общинска благосъстоятелност и частна благосъстоятелност.  Ако продължаваме по този начин да сътворяваме комисия за всяка договорка сред община и частно лице, несъмнено би трябвало да създадем комисия за отдаване чартърен на някои скотски овчарници ", сподели Аталай.

Депутатът от Българска социалистическа партия Иван Петков му отговори, че като жител на Пловдив е наскърбен от това, че сътрудника му съпоставя Международния панаир в Пловдив с " някакво харманлийско Трудово-кооперативно земеделско стопанство ". " Обидно и несериозно е да съпоставяме пловдивския панаир с овчарник. За мен е учудващо депутат да прави сходно нещо ", разяснява изявлението му Ангел Георгиев от " Възраждане ". Бранимир Балачев от ГЕРБ се съгласи, че съпоставката на " сътрудника Аталай " не е била добра.

Бившият ръководител на Народното събрание Никола Минчев от " Продължаваме промяната " акцентира, че депутатите нямат да имат време да обработят информацията от чуванията и да основат отчет, който да се прегледа в пленарната зала, защото се чака тази или най-късно идната седмица президентът Румен Радев да разпусне 48-ото Народно заседание.

Минчев подсети, че краткотрайната комисия е лимитирана в интервала от 2016 година и че е основана, с цел да откри обстоятелства и условия, свързани с поемането на цялостния надзор на панаира. По тази причина той прикани депутатите да се концентрират върху информация по проблема от 2016 година насам, тъй като в противоположен случай комисията " няма да успее да свърши нищо ".

Йордан Иванов от " Демократична България " съобщи, че диалогът в комисията би трябвало да е фокусиран върху това какво може да бъде избавено от Пловдивския панаир. Според него има смисъл да бъдат изслушани някогашният министър председател Бойко Борисов и някогашните кметове на Пловдив и Варна. Радомир Чолаков от ГЕРБ акцентира, че чуванията в комисията би трябвало да се вършат на база какво може да се поправя и подреди, тъй че да има резултат.

В последна сметка бе решено в петък от 13 часа в комисията да бъдат изслушани ръководителите на групите общински препоръки и някогашните кметове на община Пловдив и Варна - Иван Тотев и Иван Портних (б.а. - който и в този момент е кмет), Георги Гергов също ще бъде поканен на това съвещание. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, някогашният енергиен министър Румен Овчаров и някогашният министър председател и водач на Българска социалистическа партия и европейските социалисти Сергей Станишев също ще бъдат поканени.

Председателят на комисията Румен Йончев от " Български напредък " иронично попита дали има други оферти: " Някой някогашен папа да изслушаме? ". 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР