Бойко Борисов коментира от Брюксел вихрещия се скандал с лукс

...
Бойко Борисов коментира от Брюксел вихрещия се скандал с лукс
Коментари Харесай

Премиерът от Брюксел: Тези, които живееха на Позитано, докато ние бяхме в село Банкя, говорят за апартаменти сега

Бойко Борисов разяснява от Брюксел вихрещия се скандал с разкош жилища на преференциални цени, закупени от представители на властта - шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, правосъдният министър Цецка Цачева, някогашният културен министър Вежди Рашидов и заместник-министърът на спорта Ваня Колева. Премиерът засегна тематиката при гала по случай откриването на бронзов бюст на Атанас Буров в Екологичен потенциал.

" Атанас Буров е споделил, че би трябвало да бъдем другари с всички, в това число и със Съюз на съветските социалистически републики, само че първи е прозрял, че бъдещето на България е обвързвано с Европа. За страдание опълчването в България продължава. Тези, които избиха цвета на нацията след 1944 година, ги няма през днешния ден. Напротив. Техните деца и внуци напъват да дойдат тук като троянски коне. Не желая да си скапваме настроението, само че желая да се знае какво значи да се живее в боязън. Попитайте наследниците на Буров какво е боязън, същински боязън. Да не можеш да приказваш, да дойдат да ти вземат всичко без съд и присъда. А какво става в този момент? Децата и внуците на убийците на Буров ще ми приказват за липса на медийна независимост, когато са обградени от 100 камери и могат да си приказват каквото си желаят. Наследниците на Буров ще ви обяснят какво значи боязън. Него са го наричали буржоа. А алената буржоа след 1944 година какво правеше? Кой живееше в най-хубавите жилища тогава - на Позитано, на Оборище, в центъра? Те ще приказват в този момент за жилища. А ние в село Банкя си карахме Жигулитата и им гледахме Мерцедесите ", ядоса се Борисов.

" Стига. Не желая да скапвам този прекрасен празник през днешния ден. Още един път желая да благодаря на всички тук ", приключи министър председателят.

На церемонията по разкриване на бюста на Буров участваха още евродепутатът Андрей Ковачев, ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни и ръководителят на ЕНП Манфред Вебер.

За първи път в историята на институциите на Европейски Съюз част от Европейския парламент ще носи името на български държавник. Атанас Буров е европейски демократ и общественик, работил интензивно за въвеждането на съвременни за времето си европейски практики в България. Решението за именуването на част от централната постройка на Екологичен потенциал в Брюксел на Атанас Буров бе утвърдено от управлението на Европейския парламент в края на предходната година по самодейност на български евродепутати.

" Искам да благодаря на всички присъстващи тук. В момента се намираме на посетители в Европарламента, на посетители сме на господин Антонио Таяни, само че към този момент има пространство наречено " Атанас Буров ". Първият български политик, който е почетен с такава чест ", разяснява Бойко Борисов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР