Бойко Борисов катастрофира с контрола на пътищата в страната. Това

...
Бойко Борисов катастрофира с контрола на пътищата в страната. Това
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Борисов катастрофира с…

Бойко Борисов катастрофира с контрола на пътищата в страната. Това сподели заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски по време на конференция в централата на партията.

„ Ако господин Борисов, до момента в който пътувайки по измитите, маркирани, добре осветени пътни сектори с министрите на задната седалка, за какво не слезе и под тези уреди да види какво има под тях.

Вече по медиите почнаха да излизат гуми от Аспаруховия мост, отпадъци по други места.

Нека господин Борисов да не го прокарват единствено по нагласени и подредени сектори, а да гледа страната от всичките ѝ страни.

Работата на министър-председателя е освен да обезпечава построяването на пътищата, тъй като той не ги прави пътищата, а работата е да управлява действието и придвижването по тези пътища и сектори. В тази си работа господин Борисов катастрофира “, сподели още Свиленски, представен от Фокус.

По думите му в подтекста на тази обстановка всички приказват за жертвите по пътищата.

„ Направиха се нови органи, направи се нова организация за пътна сигурност. Направи се нов координиращ орган към Министерски съвет. Увеличиха се санкциите, промени се Законът за придвижване по пътищата, сложиха се нови камери - скъпи.

Вследствие на това жертвите по пътищата се усилват, пътнотранспортните катастрофи се усилват, травматизмът след пътнотранспортни катастрофи се усилва.

Това всичко води до натоварване на обществената, на здравната система и на разрушени фамилни и житейски ориси.

Вече пета година чакаме новите закони за придвижване по пътищата: Закона за пътните транспортни средства и Закона за водачите на пътни транспортни средства.

На 19 август изтича срокът за публичното разискване на Закона за пътните транспортни средства, в който закон ръководещите виждат метода, по който ще се оправят с жертвите по пътищата, по тази причина няколко дни по-рано светваме лампата на господин премиера, да види неговите подчинени, или не знам кой е писал този закон.

Това е неразбираемо, медиите е забавно да схванат състава на работната група или въобще човек, който е писал този закон “, уточни Свиленски.

Той прикани министър-председателя да види този закон преди да влезе в Министерски съвет.

„ Единственото нещо, което се прави с този закон е пробутване на лобистки ползи. Нито един текст не е в полза на българските водачи, на българските жители, нито на сигурността “, добави още заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “.

„ Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата автомагистрала „ Струма “, сподели още той.

„ Темата, по която ще си поговорим в горещината на летния сезон, несъмнено, е превозът, който касае всеки един български жител и протичащото се в страната.

Днес, на 16 август, трябваше да започва в България работата на прословутата тол система. Днес трябваше всеки един преминаващ през България камион да заплаща за преминато разстояние.

Вследствие на тези средства държавният бюджет, страната, АПИ трябваше да събира пари, с които да ремонтира българските пътища. Какво установяваме на 16 август, вместо да имаме пътища, по които да могат да пътуват българските жители, имаме сектори от автомагистрали.

Цяла автомагистрала, работеща в България няма, имаме една автомагистрала към Българското Черноморие - „ Тракия “, която към този момент поредна година е с ограничавания за 90 км в час за придвижване “, съобщи още Свиленски.

По думите му другата автомагистрала е „ Струма “, която е изгоряла.

„ За пожара на автомагистрала „ Струма “ четири дни вие медиите и ние политиците ни занимават с прекачване на отговорности “, регистрира Свиленски.

По думите му всички институции ги сплотява едно само име и един единствен човек - министър председателят и водач на ГЕРБ Бойко Борисов.

Свиленски регистрира, че и кметът на Дупница, и шефовете на Областно пътно ръководство, на АПИ, на Регионална инспекция за опазване на околната среда, са му подчинени.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР