„Бойко Борисов и Цветан Цветанов никога не са ми били

...
„Бойко Борисов и Цветан Цветанов никога не са ми били
Коментари Харесай

Бенчо Бенчев проговори за връзките в политиката


„ Бойко Борисов и Цветан Цветанов в никакъв случай не са ми били посетители, нито са спали в дома ми. И всеки, който твърди противното, дано го потвърди. Никога и по никакъв мотив не съм казвал сходно нещо. Познавам и съм в другарски връзки с доста хора от политиката на държавно равнище, само че да ме пришиват към ГЕРБ и неговите водачи – не мога да понеса.

Това твърди скандалният общинар от Българска социалистическа партия Бенчо Бенчев пред Флагман бг.

Винаги съм помагал на Българска социалистическа партия като партия и съм се чувствал добре в Българска социалистическа партия. Всички спонсорства в мероприятия и организации – и тези, за които знаете, и тези, за които не знаете, бяха ориентирани към електорат, който евентуално или несъмнено е на Българска социалистическа партия.

Финансирал съм не една предизборна акция на партията и в случай че продължава Корнелия Нинова и тесният кръг в националното управление на Българска социалистическа партия към нея да ме провокират, ще се наложи да кажа неприятни неща. Тръгнала е в посока да ме унищожи като персона. Подозирам кой директно от Националния съвет й дава тези насоки, с цел да си прави пиар от един престъпен случай, само че тъкмо този човек знае какво съм дал и какво съм направил. Дали има съвест?! На мен не ми прави чест в този миг, отбранявайки се в едно вероятно доста тежко обвиняване, да се занимавам с поддръжка на имиджа ми в партията”.

Това съобщи от вкъщи си по телефона Бенчо Бенчев. Той едвам приказва и положението му е прединфарктно – с доста тежки промени в говора. „ 66-годишният политик – сегашен зам.председател на ОБС от листата на Българска социалистическа партия и втори мандат общински консултант от Българска социалистическа партия, съобщи още: Близки фамилни другари бяхме аз и брачната половинка ми Мария с починалия президент Жельо Желев и брачната половинка му Мария. Но това беше по линия на родните ни места, а не по линия на политиката. И постоянно от всички това се е знаело”, заключи той. Бенчев знаел, че в 13 часа от „ Позитано”20 ще се излее мръсотия, само че не пожела да приказва повече.

Той замълча на въпрос на Флагман дали е дарил средства за паметника на Васил Левски, който бе повдигнат в центъра на обитаемото на 95% с турски етнос село Руен, Бургаско, открит неотдавна от президента Румен Радев, за което публично се знае, че е с дарения напълно от хора в Българска социалистическа партия. Замълча за спонсориране на акцията на президента Румен Радев, за подкрепяне с пари на евроизбори, локални и за парламентарни избори.

В Бурас не е загадка, че напролет на 2011 година и 2015 година – много преди двата локални вота, Бенчев бе направил своята милостиня за Столетницата, с което бе обезпечил избираемото си 3-то място, непокътнато по традиция за представител на гражданската квота. С тези пари партията осигуряваше провеждането на акцията – предизорните срещи по места, медийно застраховане, наеми на зали, отпечатане на плакати и така нататък Отчетът на постъплението от Бенчев постоянно е бил отговорност на съответния локален водач на Българска социалистическа партия към 2011 и 2015 година Очаква се до Нинова в 13 часа да застане нейният консултант и член на Националния съвет от Бургас Атанас Зафиров. Зафиров е някогашен общински и регионален водач, някогашен народен представител от Българска социалистическа партия в предходното Народно събрание. Поради изострен спор при подредбата на листата и заплаха от тотално разединение на регионалната конструкция при изборите за нов парламент напролет на 2017 година, Нинова взе соломоновско решение да го лиши от наличие в нея и да го назначи в Народно събрание.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР