Бойко Борисов и Кирил Петков ще влязат отново в директен

...
Бойко Борисов и Кирил Петков ще влязат отново в директен
Коментари Харесай

Бойко Борисов vs Кирил Петков в Пловдив, местните лидери остават в подножието на листите

Бойко Борисов и Кирил Петков ще влязат още веднъж в пряк конфликт в Пловдив на идния избор на 2 октомври. Лидерите на ГЕРБ и „ Продължаваме промяната” съвсем несъмнено още веднъж ще бъдат водачи на листите на последните парламентарни избори под тепетата.
Прочетете още
За следващ път така наречен лидерска борба в 16 МИР ще остави листите на партиите с късмет за Народното събрание без локални ръководители. От Българска социалистическа партия към този момент оповестиха, че лидер на листата ще бъде Кристиян Вигенин. Макар локалните социалисти да си избраха нов водач в лицето на Иван Петков - Бебето, очевидно от „ Позитано” 20 са решили, че той не е подобаващ да застане преди всичко. Новият ръководител на Горско стопанство на Пловдив ще бъде втори, като ще чака Вигенин да влезе отново като народен представител от Ямбол, с цел да има банка и в новия парламент.

Местният водач на Политическа партия Росен Костурков съвсем несъмнено още веднъж ще е лидер в Пловдив област. В 16 МИР единственият народен представител от „ Продължаваме промяната”, който сподели някаква интензивност бе Николай Ангов, като се чака той отново да е в челото.

В ГЕРБ Радомир Чолаков и Стефан Шилев ще запазят избираемите си места. Въпросителна стои пред локалния водач Иван Тотев дали ще се кандидатира за нов мандат. Ако той реши да бъде част от 48-ото Народно заседание, то сигурно ще бъде на второ място.

По традиция се чака Тошко Йорданов от Има Такъв Народ да оглави претендентите за депутати от двата пловдивски региона. Още повече, че локалната организация се тресе от кавги, като редица от локалните ръководители напуснаха партията.

Танер Али от Търговище най-вероятно още веднъж ще бъде първи в листата на Движение за права и свободи, както на предходните два вота. На този през лятото Движението получи мандат, само че по-късно гласовете им не стигнаха за народен представител от Пловдив.

Най-сложно още веднъж се обрисува да бъде в „ Демократична България”. Христо Иванов три път бе лидер на листите на дясното обединяване. Той влезе два пъти през София, само че третият път не завоюва мандат от Велико Търново. Поради това единственият му късмет за Народното събрание бе през 16 МИР. По всяка възможност той още веднъж ще бъде лидер на листата, само че шансове за това има и Йордан Иванов, който преди седмица сдаде поста на Областен шеф. Разговорите в обединението за разпределянето на водачите и листите постоянно са трагични и до последно не се знае тяхната класификация. Все още има най-малък късмет Демократична България и Политическа партия да се явят дружно на изборите, което ще промени значително картината.

„ Възраждане”, която изгуби пловдивското си лице – Елена Гунчева, ще търси нов лидер на листата си. Вариантите пред партията са да спусне някои от водачите на групировката от други райони, или да заложи на локален кадър. Таксиметровият водач Емил Янков, който се води и градски водач, бе втори на последния избор, като е допустимо той да застане отпред. По-вероятно обаче е регионалния координатор Ангел Георгиев да бъде пратен в 16 МИР. В 47-ото Народно заседание той бе народен представител от Пловдив област.

Друга патриотична организация, която се стяга да влезе в новия парламент – „ Български възход” на Стефан Янев, към момента търси своето лице в Пловдив. При учредяването на партията за локален координатор се спрягаше проф. Пламен Моллов, само че той напусна плана при абсурда с БАБХ и „ Капитан Андреево”. Съществена смяна в самите листи на огромните партии не се чакат.

В региона против Росен Костурков от Политическа партия ще застане отново Дани Каназирева от ГЕРБ. Социалистите заложиха за лидер Веска Ненчева от Карлово, която се явява неофициален водач на регионалните социалисти. Тя е и измежду най-близките на Корнелия Нинова. Едно от остриетата на Движение за права и свободи – Рамадан Аталай ще е лидер на листата в 17 МИР.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР