Бойко Борисов и Даниел Митов заедно са обсъждали състава на

...
Бойко Борисов и Даниел Митов заедно са обсъждали състава на
Коментари Харесай

Митов: Готви се управление на задкулисието, ако изолират ГЕРБ-СДС

Бойко Борисов и Даниел Митов дружно са обсъждали състава на проектокабинета.

„ Няма мои или негови оферти, обсъждали сме имена на масата и сме се обединявали. Това е амалгама от опитни и нови лица. Ясна е проевропейската и проатлантическата ориентировка. Ние сме длъжни да създадем всички нужни опити за сформиране на кабинет “, разяснява препоръчаният за министър председател на ГЕРБ-СДС.

„ Ние сме виновни хора и не можем да оставим страната без кабинет. Ситуацията е комплицирана “, сподели още Митов.

Той даде за образец коронавирус рецесията и геополитическите конфликти, споменавайки напрежението Русия-Украйна.

Даниел Митов насочи значимо предизвестие, че се прави опит да се заобиколи ГЕРБ-СДС. Това, по думите му, може да докара до „ същинско ръководство на задкулисието “. Според него това ще се случи, тъй като вотът на гласоподавателя ще се подмени, в случай че не взе участие най-голямата политическа мощ.

По мотив думите на съпредседателя на „ Демократична България “ Христо Иванов, че Даниел Митов е „ сламен човек “, кандидат-премиерът отговори:

„ Това е политическо говорене, няма по какъв начин да е друго. Те подхождат като спечелили на тези избори, без да са такива. Нашият апел е да погледнат действителността и да схванат, че не могат да отстраняват волята на 840 000 гласоподаватели, дали гласа си за ГЕРБ “.

Посоченият от ГЕРБ-СДС за министър-председател удостовери, че публични предложения за сформиране на държавно управление ще има отправени към Демократична България и „ ИТН “ (ИТН). Преговори с Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и „ Изправи се! Мутри вън “ са невъзможни.

Даниел Митов изясни, че ГЕРБ-СДС е алегорична коалиция, която сплотява дясното. Самият той се е разочаровал от ДСБ, които след това се съюзиха с партията " Да, България " за коалиция " Демократична България ". Митов въпреки всичко уточни, че имат идейни сходства.

Той удостовери, че ПГ на ГЕРБ ще поддържа концепцията на Демократична България за краткотрайна комисия по случая " Росенец ". Между двете партии има спор на чия страна в разногласието е била Движение за права и свободи.

" Целите пред страната са други - България да има устойчиво държавно управление ", съобщи Митов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР